Kültür Sanat

Karadenizli ünlü sanatçı Cimilli İbo toprağa verildi

Gerçek adı İbrahim Özer olan Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Cimilli İbo vefat etti.

Karadenizli ünlü sanatçı Cimilli İbo toprağa verildi

Geçtiğimiz haftalarda yoğun bakım alın Rizeli ünlü sanatçı Cimilli İbo (İbrahim Özer), İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Geçen yıl yakalandığı koronavirüsü yenen şarkıcı İbrahim Özer, daha sonra böbrek yetmezliği ve kandaki aşırı enfeksiyondan dolayı yoğun bakımda tedaviye alınmıştı. 

Dün  49 yaşında hayatını kaybeden sevilen sanatçı Cimilli İbo'nun cenazesi Rize'nin İkizdere ilçesindeki Cimil köyünde defnedildi.

Cimilli İbo lakabıyla tanınan ismi İbrahim Özer (49), memleketi Rize’deki cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

CİMİLLİ İBO KİMDİR?

Cimilli İbo 12 Mayıs 1972 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Cimilli İbo aslen Rize'li bir sanatçıdır. 

Cimilli İbo çocukluğundan beri türkü söylemeyi ve kemençe çalmayı sevdiği için devamlı evden kaçarak İstanbul ve İzmir'deki akrabalarının yanına gitti. Bu nedenle lisede okulu bıraktı.

Cimilli İbo, renkli kişiliği ile beğenileri topladı. İbo, "İnadım İnat" adlı dizinin oyuncu kadrosunda rol aldı.

Şu zamana kadar Sibelim, Cayır Cayır Yanayi, Kakara Kikiri,Şakacı, Oyna, Cimilli İbo ve Fıkralar, Konser Coşkusu, Hasretim Hepinize, Benida/ Esma Hala, Sevdalı, Cimil'linin Düzüne/ Ağla Yüreğim Ağla, Kemençe, Yalan Dünya Boş ve Sallama Çayı gibi albüm ve çalışmalara imzasını attı.

Yorumlar