Kültür Sanat

Havvanur İncekara Adımı Sen Koy ve Astrokristal Şifa'yı anlattı

Havvanur İncekara imzalı spritüel roman Adımı Sen Koy ve şifalı taş rehberi Astrokristal Şifa alanında farklı ve iddialı birer eser. Yazar eserlerinin özelliklerini ve içeriklerini anlattı:

Havvanur İncekara Adımı Sen Koy ve Astrokristal Şifayı anlattı

Ünlü  Şifalı Taşlar Uzmanı ve Karma & Spritüel Astrolog Havvanur İncekara imzalı "Adımı Sen Koy" ve "Astrokristal Şifa” kitapları okurlarını bekliyor. 

Sİtemizin aylık burç yorumlarını ve şifalı taş önerilerini de sizlere düzenli olarak ulaştıran yazarımız Havvanur İncekara'nın hem uzmanlık alanlarındaki bilgilerini hem de astral deneyimlerini yansıttığı  eserler, sadece alana ilgi duyanların değil, gerçeği arayanların mutlaka kendine yararlı keşifler edineceği içeriklere sahip.

Yazar Havvanur İncekara, eseriyle ilgili soruları şu şekilde yanıtladı: 

> Şifalı Taşlar Uzmanı ve Astrolog olarak, ard arda Astrokristal Şifa ile ‘Adımı Sen Koy’ adında iki kitaba imza attınız, roman yazarlığına ve şifasal bir rehbere aynı anda imza atmak nasıl oldu?

> Adımı Sen Koy kitabı aslında yaklaşık altı yıl önce yazıldı fakat basılması zaman aldı. Daha önce taşlar hakkında iki kitap daha yazmıştım. O zamanlar bu konulara bu denli bir ilgi söz konusu değildi. Süreç içerisinde yaşadığımı deneyim ve gelişmeleri insanlarla yeniden paylaşmak ve bilgiyi çoğaltmak istedim. Bu noktada yaşanan bazı olaylar “Astrokristal Şifa”yı doğurdu ve madem bunu hazırladım ikisi birlikte yayınlansın diye bir karar verdim. 

> Kitaplarınız, kimlere ve kaç yaş grubu insanlara hitap ediyor?

> Adımı Sen Koy, hayatın anlamını ve kendini arayan her yaş grubundan insana ve aynı zamanda mistik konuların iç yüzüyle ilgili bilgi arayışında olan herkese uygun diyebilirim.  Özellikle genç kızlık çağındaki okurların bu kitabı okudukları takdirde, hayatla barışık yaşamanın anahtarını bulacağına inanıyorum. 

Astrokristal Şifa kitabı ise; kristaller, alternatif tıp, astroloji ve yeniçağ akımlarıyla ilgili kişilere hitap ediyor. 

> ‘Adımı Sen Koy’ kitabınızı ne zaman ve niçin yazmaya karar verdiniz? Araştırmacı bir kişiliğe sahip olduğunuzu ve bu alanlardaki bulgularınızı okura akıcı bir üslupla aktardığınız löşe yazılarınızadan biliyoruz. Kitap fikri nasıl doğdu?

2015 yılında bu kitabı yazmaya karar verdim. Yıllarca makale ve deneme şeklinde yazılar yazdım fakat bu yazılar insanları pek etkilemedi. Bilgiler önemli olsa da çok okuyan ve merak eden bir toplum olduğumuzu söylemek mümkün değil. Araştırdığım sonuç aldığım ve insanlara yol gösterecek bilgileri bir şekilde insanlara ulaşması gerektiğini düşündüm. Bunu da sadece bilgiyi hikayeleştirerek yapabileceğime karar verdim. 

 > Kitabı yazmanıza ne vesile oldu, neden yazmaya karar verdiniz?

 > İnsanların bir çoğu büyük bir arayış içerisinde ve nereden başlayacaklarını bilmedikleri gibi ararken yolda zorlu deneyim ve tecrübeler yaşayarak amaçlarına ulaşmadan yolculuğu bırakıyordu. Bir kelime bir insanın hayatını değiştirebilir. Benim hayatımı kelimeler her zaman değiştirdi. Çünkü söz en etkili büyüdür.

 > Neden roman türünü tercih ettiniz?

 > Aslında spritüel roman demek çok daha doğru olur. Br kişisel gelişim kitabının roman olmuş hali de diyebiliriz. Amaç roman yazmak değil bilgiyi harmanlamaktı.

 > Kitabınızın içeriğinden bahseder misiniz? 

 > Roman Kahramanı kendini bulma yolculuğuna çıkıyor fakat bu yolculuk bildiğimiz klasik bir yolculuk değil. Kitap boyunca kimliği merakla beklenen kahramanımızın rehberi çok süpriz bir isim çıkıyor.

> İnsanlara üstü kapalı veya açık mesajlarınız mutlaka vardır?

> Evet insanların kendi özlerindeki güç ile buluşabilmesini sağlamak istiyorum. Bu da ister istemez mesajlar vermemi gerektiriyor. Ama bu mesajları kör gözüm parmağıma denecek kadar gösterek yapmıyorum. Herkesin kendi kabınca alacağı mesajlar var. Yapmak istediğim şey, okurların kendini bulma inisiyasyonu sağlamak da diyebiliriz. Gizlenen bilginin biliş ile farkındalığa dönüştürülmesi de diyebiliriz. İnsanlar bu bilgilere ancak ihtiyaçları varsa ve istiyorlarsa ulaşabilirler.

Romana okurlar, kendisini bulmasını sağlayacak yol arayan olarak değil yolda olanlar olarak başlayacaklar.

> Kitabın adını belirtmemenizin nedeni neydi?

> Kitaptaki maceranın ilerleyişi çok enteresan oldu, bazı kelimler kalemimden döküldü desem yeridir. Kitap benim değil herkesin yolculuğunun kitabı bu sebeple kitaba bir isim koyamadım. Yol göstericiliği herkes için farklı olacağı için her bir okuyucunun kendisine gösterdiği yola göre isim koymasının çok daha güzel olacağını düşündüm. Bu kitap yazarken benimdi şimdi ise okuyan herkesle bizim. Herkese gösterdiği yolu anlamada faydalı olacak bizim kitabımız.

> Kitaplarınızı ne kadar sürede yazdınız?

> Astrokristal Şifa yaklaşık on yedi yıllık bir çalışmanın ürünü, Adımı Sen Koy romanın ise sadece yazım aşaması için iki yıl diyebiliriz. 

> Peki ‘Astrokristal Şifa’ kitabınıza dönersek,  içeriği nedir? Neden adı ‘Astrokristal?

> Astrolojik bilgilerle birlikte kristallerle ilgili kullanılabilecek pratik bilgiler içermesi sebebiyle çalışmayı bu ismin tanımlayacağını düşündüm. Kitapta hem astrolojik hem metafizik hem de fiziki bilgileri sentezlemek istedim..

Astrokristal Şifa'yı başucu kitabı gibi düşünüyorum.  İnsanlar bu eserde kendi faydasına uygun buldukları bilgileri pratik bir şekilde bulup, kullanabilirler.

> Yazarken yorulduğunuz oldu mu? Keşke dedikleriniz oldu mu? 

> Tabi ki her doğum sancılıdır. Dolayısı ile ilham beklerken yorulduğum oldu. Hayır keşke dediğim bir şey olmadı.

> Yazdığınız kitapların, Türkiye’de ve dünyada bazı eserlerle kıyaslayabilir misiniz, benzerleri var mı? 
> Adımı Sen Koy romanı biraz Sofi’nin Dünyası tarzında diyebiliriz ama çok farklı. Ben onu tuhaf bir kitap olarak adlandırıyorum.  Astrokristal Şifa hakkında dünyada bir benzeri var mı bilemem, benim taradığım kadarı ile yok. Türkiye'de ise alanında bir ilk diyebiliriz. Çünkü hem çok farklı hem de alanında bugüne kadar yazılan kitapların içeriklerinden daha zengin. 

> Yani kitaplarınız için türlerinin tek örnekleri diyebiliyor musunuz?
> Adımı Sen Koy için kesinkle diyebilirim, Astrokristal Şifa da olabilir ama dediğim gibi Türkiye dışında benzeri varsa, ben henüz bilmiyorum.

> Bir yazar olarak hayatta gerçekleştirmeyi istediğiniz en büyük hayaliniz nedir?

> Eserlerimin insanlık adına dönüştürücü olduğunu görebilmek isterim. 

> Elinizde sihirli bir değnek olsaydı dünyada neyi değiştirmek isterdiniz? 

> “ Bir gün mavi gökyüzünün altında, yaratılmış her şeyle bir ve bütün olduğunun bilincinde, nereden gelip nereye yolculuk ettiğinin farkında, bütün fikir, dogma ve ideolojilerden arî, insanlığın koşulsuz sevgisi ile kolektifi kuşatacağız. Tüm yansımaları aşacağız.” Bu cümleler benim internet sitemdeki (www.havvanurincekara.com) dünya görüşümü açıklıyor. Dolayısı ile elimde bir sihirli değnek olsa idi bu ütopyamı gerçekleştirmek isterdim. 

Adımı Sen Koy kitabı sipariş için tıklayınız

Astrokristal Şifa kitabı sipariş için tıklayınız

Mistikalem.com

Yorumlar