Kültür Sanat

Gül Kozacıoğlu, meditasyon deneyimini I See You sergisine taşıdı

11-20 Kasım tarihlerimde Yapı Kredi bomontiada Galeri’de her gün saat 10.00 - 19.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilen I See You sergisi, doğada bir meditasyon sırasında çekilen görüntüleri temel alıyor.

Gül Kozacıoğlu, meditasyon deneyimini I See You sergisine taşıdı

Yapı Kredi bomontiada Galeri, 11 Kasım’dan itibaren Gül Kozacıoğlu’nun görmek, farkındalık ve değişim ile ilgili I SEE YOU interaktif sergisine ev sahipliği yapacak. 

Sergi için Danimarkalı/Amerikan müzisyen Michael Kiaer ile iş birliği yapan Kozacıoğlu, doğada bir meditasyon sırasında çekilen görüntüleri Kiaer’in elektronik olarak yarattığı sesler ile bütünleştirerek, sanat izleyicisine etkileşimli bir video, fotoğraf, şiir ve ses deneyimi sunuyor. 

Ancak bir gözlemci olduğunda gerçeklikte bir değişim olabildiğini söyleyen kuantum fiziğindeki “gözlemci” teorisinden ilham alan sergiye ergiye paralele olarak 11 ve 12 Kasım tarihlerinde mimar ve tarihçi Gökhan Karakuş’un yöneteceği WE SEE YOU başlıklı konuşma serisi Danimarka ve Türkiye'den konuk konuşmacıları bir araya getiriyor. 

Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye Ofisi ile ortaklaşa yürütülen I SEE YOU sergi ve söyleşi programı, Danimarka Kültür Bakanlığı, Danimarka Dışişleri Bakanlığı ve Danimarka Ankara Büyükelçiliği tarafından da destekleniyor.

I SEE YOU sergisi, 11-20 Kasım tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada Galeri’de her gün saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilir. 11 Kasım Cuma saat 10.00-15.00 ve 12 Kasım Cumartesi saat 10.00-12.00 arasındaki WE SEE YOU söyleşileri de herkese açıktır. 

Yapı Kredi bomontiada Adres: Merkez Mah, SilahşörCad, Birahane Sok. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası No:1, Şişli

Yorumlar