Kültür Sanat

Göçebe Tuvaller resim sergisi hafızayı korumaya çağırıyor

Fırçalarının gücünü ve yeteneklerini göç ve sanat konusunda birleştiren sanatçıların ürettiği eserler Sarıyer'de sanatseverlerle buluşacak.

Göçebe Tuvaller resim sergisi hafızayı korumaya çağırıyor

Yerli ve yabancı yüze yakın sanatçının bir araya gelerek göç ve sanat konusunu işlediği, "Göçebe Tuvaller" projesi çerçevesinde oluşturulan son resim sergisi 7 Ocak Pazartesi günü saat 18.00'de yapılacak açılışla Sarıyer'de sanatseverlerle buluşacak. Sarıyer Belediyesi hizmet binasının -1. katındaki salonda açılaak sergi 20 Ocak Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek. Serginin açılışına yerli ve yabancı bir çok ünlü sanatçının iştiraki bekleniyor.

Fırçalarının gücünü ve yeteneklerini göç ve sanat konusunda birleştiren yüze yakın yerli ve yabancı sanatçının bir araya geldiği Göçebe Tuvaller Projesi çerçevesine bugüne dek bir çok farklı ilde sergiler açıldı.

Sanat Danışmanlığını Muhip Sueltürk, Sanat Koordinatörlüğünü Nergis Orhon Soydaner'in üstlendiği Göçebe Tuvaller projesi; iki-uzak arasında göçebe kalan sanatçıların taşıdığı kültürün evrensel kazanımını hedefliyor ve postmodern dünyanın çöplenen hafızasında boyanın göçü ile sanatçının geri dönüşümdeki dışa vurumunun iadesini gözler önüne seriyor.

İnsanlrın ve kültürlerin tarih boyunca göç ettiğini ama hafızanın sürekli canlı tutulduğuna dikkat çeken Göçebe Tuvaller Projesinin Sanat Danışmanı, Muhip Sueltürk; "Malesef modern çağda geldiğimiz noktada hafızanın yitimi tehlikesiyle karşı karşıyayız. Hafıza yittiğinde geçmişe dair her şey yiter. Modern süreç pek çok şeyi atıl hale getiriyor. Atıl olan şey geriye dönmüyor, toprak geriye dönmüyor, bitki, börtü böcek geriye dönmüyor. Biz sanatçılar olarak bu tehlikeye dikkat çekiyoruz. İnsanın hafızasını diri tutmayı hedefliyoruz. Aykırılıkları yaşatmaya gayret ediyoruz. Aykırılıkların sevgimizin dışa yansıması olduğuna dikkat çekiyoruz" diyor.

Yorumlar