Kültür Sanat

Gaziantep Şahinbey Kitap Günleri başladı

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi ile Hasan Kalyoncu üniversitelerinin düzenlediği, 105 yayınevi ve 28 yazarın kitapseverlerle buluşacağı Şahinbey Kitap Günleri Fuarı açıldı.

Gaziantep Şahinbey Kitap Günleri başladı

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Vali Davut Gül, kitap fuarlarının diğer etkinliklerden farklı olduğunu belirterek "Ben inanıyorum ki Gaziantep, bu yaptıklarıyla 10 veya 20 yıl sonranın çok daha nitelikli gençlerini yetiştirecek." dedi.

İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı ve eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez "gazi şehri" kitapla buluşturan bu etkinliği düzenleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, binaların kıymetli olduğunu ancak her şeyin başında insan yetiştirmenin geldiğini söyledi.

"Zaman ve mekan bize 'bilgi ve yeşil ekonomi' diyor. Artık şunu biliyoruz ki dünya 1,5 derece daha ısınsa torunlarımıza bırakacağımız bir dünya kalmayacak. Bizim okumamız gerekiyor. Daha da önemlisi okumaktan çıkan dersi anlamamız gerekiyor. Anladığımızı irfan ile uygulamamız gerekiyor. Uygulamadığımız bilgi yalın kalıyor. İşte o yüzden okumak bir cemre gibi gönüle dokunmaktır."

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, fuara "Kitap hayattır, hayat kitaptır." sloganıyla başladıklarına işaret ederek, "Kitap fuarını ilk defa düzenliyoruz. 9 gün boyunca 105 yayınevi ve 28 yazarımız kitapseverlerle buluşacak. Yazarlarımız, imza günleri düzenleyecek. Amacımız, bu şehre yakışır bir şekilde nesillerin yetişmesi amacıyla kitaba yatırım yapmak, okur ile yazarları buluşturmak. Bugüne kadar 9 milyonun üzerinde kitabımızı öğrencilerimize hediye ettik. Bu şehri okumaya teşvik ediyoruz." diye konuştu.

Yorumlar