Kültür Sanat

Coca-Cola, Coke Studio'yu The Conductor ile Dünya'ya açıyor

Queen’in A Kind Of Magi parçasına saygı niteliği taşıyan Coke Studio'nun global lansman filminde yer alan 7 müzisyen arasında Türkiye’den elektro-pop prodüktörü Ekin Beril de yer alıyor.

Coca-Cola, Coke Studioyu The Conductor ile Dünyaya açıyor

Coca-Cola,  2008'de Pakistan'da başlattığı müzik platformu “Coke Studio”yu küresel alana taşıyor. “Coke Studio” platformunun lansmanını, ikonik Queen parçası "A Kind of Magic"i yedi müzisyen ile birlikte yeniden derlediği "The Conductor" adlı global bir filmle gerçekleştirdi. 

“Coke Studio” ve “The Conductor”, Coca-Cola'nın geçen sene lanse ettiği yeni global marka platformu “Gerçek Mucize” söyleminden yola çıkıyor..

Coca-Cola Küresel Yaratıcı Strateji ve İçerik Başkanı Pratik Thakar, “Coke Studio, Coca-Cola'nın “Gerçek Mucize” felsefesinin uzantısı olarak meydana geldi. Coke Studio, müziğin insanları birleştirici ve canlandırıcı olma konusundaki benzersiz yeteneği sayesinde, dünyanın dört bir yanındaki müzikseverlerin bir araya gelip yeni bir deneyim yaşamaları için bir bağlantı noktası sağlıyor.”

Coke Studio platformunun 2 dakikalık “The Conductor” filminde, Queen'in ikonik 'A Kind of Magic' melodisi; her biri müziğe kendi benzersiz tarzını katan ve şarkıyı günümüz kuşağı için yeniden tasarlayan gelecek vadeden genç sanatçılarca yorumlanıyor.

“The Conductor” da yer alan sanatçılar arasında Türk elektro-pop prodüktörü Ekin Beril; Grammy adayı Amerikalı R&B fenomeni Ari Lennox; İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Griff; Latin kentsel popun güçlü temsilcilerinden Mariah Angeliq; Nijeryalı şarkıcı, söz yazarı ve yapımcı Tems; Hint kökenli Kanadalı rap sanatçısı ve prodüktör Tesher; ve renkli, farklı dillerde şarkı söyleyen kadın K-Pop grubu TRI.BE yer alıyor. 

Coke Studio lansmanının kürasyonu, müzik odaklı eğlencede dünya lideri olan ve bünyesinde bulunan ikonik plak şirketleriyle anlaşmalı beş sanatçısının kampanyada yer aldığı Universal Music Group ile ortaklaşa yapıldı. 'The Conductor', yaratıcı ajans BETC London ve Iconoclast'ın yönetmeni Pierre Dupaquier (WAFLA) ile birlikte gerçekleştirildi.

Universal Music Group Küresel Markalar Yönetici Başkan Yardımcısı Richard Yaffa, “Bu lansman için bu inanılmaz sanatçılar ve Coca-Cola ekibiyle hem müzik hem de yaratıcı vizyon üzerine iş birliği yapmak sihirliydi. Şirketlerimiz, olağanüstü yetenekleri ortaya çıkarma, dünyanın her yerinden sanatçılarla iş birliği yapma ve hayran kitlelerini genişletme fırsatları yaratırken müziklerini paylaşmalarını desteklemeye dönük içten kararlılığımızla uyum içinde çalışmaktadır” dedi. 

AÇILIŞTA YER ALACAK SANATÇILAR:

Coke Studio lansmanında yer alacak sanatçılar ve gruplar

• ARI LENNOX: Grammy adayı Amerikan R&B fenomeni, şarkıcı ve söz yazarı

• GRIFF: İngiliz şarkıcı ve söz yazarı ve Brit Awards Yükselen Yıldız kategorisinin 2021 galibi 

• EKİN BERİL:  Türk elektro-pop prodüktörü

• MARIAH ANGELIQ: Kentsel popun Latin temsilcilerinden  

• TEMS: Nijeryalı şarkıcı, söz yazarı

• TESHER:  Hint kökenli Kanadalı rapçi ve prodüktör

• TRI.BE: Çok dilli kadın K-Pop grubu

Yorumlar