Kültür Sanat

Arapça Kitap ve Kültür Günleri bu yıl çevrimiçi

Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, beşinci yılında çevrimiçi olarak düzenleniyor. 6 – 12 Kasım tarihlerindeki tüm etkinlikler online şekilde gerçekleştirilecek.

 Arapça Kitap ve Kültür Günleri bu yıl çevrimiçi

 6 – 12 Kasım tarihleri arasında arapcakitapgunleri.com üzerinden düzenlenecek 5. Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri'nin bu yılki ana teması “İlim Membaı Mâverâünnehir” olarak belirlendi. Etkinlikte İslâm dünyasından birçok üst düzey ilim adamı, akademisyen, yazar ve yayıncı, zoom uygulaması ve etkinliğin Youtube kanalında eş zamanlı yapılacak canlı yayınlarda, hem ortak kültür ve bilgi mirasını paylaşacak hem de okuyucularla bir araya gelecek.

Din ve dil kardeşliğinin pekiştirilmesi, ilim mirasının paylaşılması yine ön planda olacağı belirtilen 5. Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri;  T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde  Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenleniyor.

Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, İslâm dünyasında var olan ilmî birikim ve ortak mirası ülkemiz merkezli bir organizasyonda bir araya getirerek, Türkiye’nin çok daha iyi tanınmasını hedefliyor. Arapçanın, medeniyetimizin, ilim mirasımızın ve ortak kültürümüzün önemine dikkat çekmeyi bir ideal haline getiriyor.

YÜZLERCE İLİM ADAMI, AKADEMİSYEN VE YAYINCI BU ETKİNLİKTE BULUŞACAK

 Daha önceki yıllarda Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan, Ürdün, Mısır, Cezayir, Tunus, Fas, Sudan, Katar, Kuveyt, Özbekistan, Türkmenistan, Hindistan, Pakistan gibi pek çok ülkeden ilim adamlarını İstanbul’da bir araya getiren etkinlik, bu yıl ilim adamlarını sanal ortamda tüm dünya ile buluşturuyor.

Etkinlik, 6 – 12 Kasım tarihleri arasında internet sitesi, Youtube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilecek.

Yorumlar