Kültür Sanat

Ankara'daki 300 milyon dolarlık soygun belgesel oldu

Müzenin depo görevlisi Sibel'in sayesinde Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi 2005-2009 tarihleri arasında 300 milyon dolarlık bir soyguna maruz kalmıştı.

Ankaradaki 300 milyon dolarlık soygun belgesel oldu

Türkiye’de podcast yayınlarına geçen yıl Haziran ayında başlayan Global online müzik dinleme hizmeti Deeze, Türkçe soygun belgeseli Teklif'i yayınladı.

“Teklif” podcast dizisi, 2012 yılında Ankara Müzesi'nde gerçekleşen büyük soygununun ilginç öyküsünü radyo tiyatrosu tadında 6 bölümde anlatıyor. 

Ankara Resim ve Heykel Müzesi nasıl soyulmuştu?

2012 yılında Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde ünlü ressamlara ait pek çok değerli tablonun kayıp olduğu tespit edildi. Yapılan araştırma sonucu 250 milyon dolarlık soygun ortaya çıktı. Polis ekipleri, soygunun içeriden planlandığını ortaya çıkardı: Müze çalışanları ve bir soygun çetesi, resimlerin yerine sahtelerini koyup orijinallerini karaborsada satmıştı.

“Güneş Işığı" takma adıyla itirafçı olan bir suç ortağı; hem soygunun nasıl gerçekleştiğinin ayrıntılarını ortaya çıkarmış hem de suç şebekesinin çökertilmesini sağlamıştı.

 Deezer'in yayına sunduğu belgesel podcast Teklif, soygunun merak uyandıran ve sansasyonel ayrıntılarını gözler önüne seriyor.

 Deezer'in sitesinde Teklif podcast dizisini  ücretsiz abone olarak dinlemek mümkün. 

Belgesele bu linki tıklayarak ulaşabilirsiniz

Yorumlar