Ali Rıza Bayzan Ali Rıza BayzanSufi ile Terapist

Mesih Krallığı kehanet mi yoksa teo-politik proje mi?

23 Nisan 2022 Cumartesi
Mesih Krallığı kehanet mi yoksa teo-politik proje mi?
Mesih Krallığı kehanet mi yoksa teo-politik proje mi?

BİN YILLIK MESİH KRALLIĞI: KEHANET Mİ TEO-POLİTİK BİR PROJE Mİ?

Museviler ve Hıristiyanlar arasında yaygın olan bir inanışa göre Mesih yeryüzüne geldikten sonra 1000 (Bin yıl) sürecek bir dünya krallığı kuracaktır.

Museviler ve Protestan Hıristiyanlar, Mesih'in gelmesinin koşulları konusunda büyük ölçüde anlaşırlar. Bu koşullardan biri İsrail'in kurulması ve “Eretz Israel” adı verilen topraklara egemen olmasıdır. Hıristiyan aleminin, İsrail'e verdiği olağanüstü desteğin arkasındaki motivasyonlardan birisi bu inanıştır.

Museviler ve Hıristiyanlar, Mesih'in kim olacağı konusunda anlaşamazlar. Musevilere göre Mesih, Davud'un soyundan gelecektir ve Mesih Krallığı'nın merkezinde Museviler olacaktır; Hıristiyanlara göre Mesih olarak İsa gelecektir ve Mesih Krallığı'nın merkezinde Hıristiyanlar olacaktır.

Mesih'in yeryüzüne gelmesi için gerekli koşullardan birisi Süleyman Mabedi'nin yeniden inşa edilmesidir. Ama burada bir sorun var Süleyman Mabedi'nin yerinde şimdi müslümanlarca kutsal olan Kıble Mescidi ve Kubbet's-Sahra var. Süleyman Mabedi'nin yeniden inşası bunların yıkılması demektir. 

 Rahmetli Attila İlhan'ın yönetiminde çıkan bendenizin bir kitabında bu konuya göneş yer vermiştim: Ali Rıza Bayzan, Türkiye'de Amerikan Misyonerleri/ Armageddon: Kehanet mi, Teo- Politik Bir Proje mi? Ankara-2006, Bilgi Yayınevi