Ali Rıza Bayzan Ali Rıza BayzanSufi ile Terapist

Kendini değiştirmek istiyorsan yapılacak ilk şey

15 Mart 2022 Salı
Kendini değiştirmek istiyorsan yapılacak ilk  şey
Kendini değiştirmek istiyorsan yapılacak ilk şey

KİMLERLE VAKİT GEÇİYORSAN BEYNİN ONA GÖRE ÇALIŞIYOR!

ÖYLEYSE KENDİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSAN YENİ ARKADAŞ ÇEVRESİ EDİN!

ABD'deki Northwestern Üniversitesi'nden nöroloji profesörü Dr. Moran Cerf'in beynin elektrik sinyallerinin senkronizasyonu üzerine yaptığı çalışmalara göre:

Sadece iki hafta sonra, aynı filmi izleyen, aynı kitapları okuyan, aynı tecrübeyi paylaşan ve sadece birbiriyle konuşan iki kişi; dil, duygu ve bakış açısında ortak kalıplar geliştiriyorlar.

Gerçeği farklı şekilde yorumlamaya başlamanın en kısa yol kendinizi bu kabiliyeti olan insanlarla çevrelemek diyor Cerf. (Bkz., www.bbc.com/turkce/haberler-43074077 )

u araştırmayı okurken İslam Peygamber'inden rivayet edilen şu söz geldi aklıma: “İyi arkadaşla kötü arkadaş misk taşıyan kimse ile körük üfüren kimse gibidir. Misk taşıyan ya sana onu ikram eder yahut sen ondan (miski) satın alırsın ya da ondan güzel bir koku duyarsın. Körük üfüren kimse ise ya elbiseni yakar ya da ondan kötü bir koku duyarsın!” (Temel hadis külliyatlarından Müslim, Birr, 146)

Sufi Yolu'ndaki ilişki psikoterapilerdeki gibi ikili ilişkiden ibaret değildir, üstat-talebe ilişkisi kadar, kardeşler adı verilen bir arkadaş çevresiyle olan ilişki de çook önemsenir.

Ali Rıza Bayzan - Mistikalem.com

instagram: alirizabayzan

twitter: @arbayzan

facebook: Ali Rıza Bayzan