Boğa Burcunda Tam Ay Tutulması

06 Kasım 2022 Pazar
Boğa Burcunda Tam Ay Tutulması
Boğa Burcunda Tam Ay Tutulması

 8 Kasım 2022 = Boğa Burcunda ‘Canlandırıcı’ Tam Ay Tutulması / 

Zeus’un Şimşekleri Süperego Bilincinin Surlarını Yıkıyor! 

“Hakk'ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. 

'Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir' diye endişe etme.

 Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?”

-Şems-i Tebrîzî-

 

8 Kasım Salı günü saat 14.02 ‘de (İstanbul iline göre) toprak elementinin sabit-dişil niteliğindeki, öz değer bilincimizi, öz misyonumuzun farkındalığını ışıyan, özümüzdeki potansiyel enerjinin sembolü, üreme ve verimliliğin simgesi Boğa burcunun( 16. derecesinde ) ikinci dekanında (Dekan yöneticisi: Ay), Ay ve Güneş, Jüpiter gezegeninin kısmi asalet ışığı altında, Akrep burcunun dodekatemoriasında karşı karşıya geliyorlar. Ay tutulması sürecinde (etkisi 8 Ağustos 2023 tariine değin aktif olacak) değişimin ve yenilenmenin sadece benliğimizin dışında tuttuğumuz niteliklerimize ilişkin farkındalığımızı arttırarak, güvenli alanımızı genişleterek gerçekleşebileceğine de şahit oluyoruz. 

11 Mayıs 2021 tarihinde Boğa burcunda Ay ve Güneş’in birleşimiyle başlayan Ay Döngüsü bizleri Güliver ile zihnimizdeki ‘Bermuda Şeytan Üçgeni’nin sırrını çözümlemeye, dünya  gezegenindeki öz misyonumuzu keşfetmeye küçük insanların ülkesi Lilliput’a davet ediyordu.  Oğlak burcunun dodekatemoriasında tezahür eden Yeniay, zihnimizde kemikleşmiş, fosile dönüşmüş enerjileri dönüştürmemiz adına bir temas sınırı oluştururken, öz yeteneklerimize güven duyumsamayı, dünyayı değiştirecek gücün kalbimizin özgün ritminde olduğunu hatırlatmakta idi. Şimdi bu serüven boyunca öz misyonumuza ilişkin farkındalık kazanımlarımıza ilişkin sınav vakti! 

Ay Tutulmasının tezahür anında evrensel kardeşliği; 'zamanın bir dalga boyutunda her birimizin birbirimizle var olan sonsuz bağının bilgisini ışıyan',  evrensel aklı ve sezgisel farkındalık bilincimizi simgeleyen Kova (Saka) burcu yükseliyor ve Saka (Kova) burcundaki seyahatini sürdüren eli sopalı öğretmenimizi simgeleyen , ruhsal boyuttaki sağlığımızı en çok gözeten gezegen; Satürn de yükselen burçta Jüpiter gezegeninin kısmi asalet ışığında konumlanmakta.

Kronos (Satürn gezegeni), 1984 ve 2003 yıllarında Boğa burcunda tezahür eden Ay Tutulmalarının hikayelerinin yeniden anlatıldığı  bu süreçte yine aynı soruları soruyor ancak cevapların/yanıtların çoktan değişmiş olduğunun farkında mıyız? Sınavın ana teması ise: ‘Değer yargılarımızın bilincimizde nasıl köklendiğini’ sorgulamakta. 

Saka(Kova) burcu bilinci, temas ettiğimiz her şeye farklı bakabilmeyi ve yorumlamayı işaret eder. Satürn, Jüpiter gezegenin kısmi asalet ışığında konumlanmakta bununla birlikte dolunayın ışığının yönetici gezegeni Venüs de Akrep burcunda, Jüpiter gezegenin kısmi asalet ışığında konumlanmakta olduğunu görüyoruz. Jüpiter gezegeninin Balık burcundaki konumlandığını(24 Kasım tarihine değin geri hareketini sürdürüyor ve sonrasında 20 Aralık ta Koç burcuna geçiş gerçekleştirecek).  da göz önünde bulundurduğumuzda; yaşam döngümüzde  değer yargılarımızın tabanını inşa eden sembolleri görme boyutunda  kökten bir yenilenmeye/dönüşüme tabi oluyoruz,  bir başka deyimle Zeus'un şimşekleri süperego bilincimizin surlarını yıkıyor! 

Hayatta/yaşam döngüsünde var oluşumuzu güven zemininde sürdürebilmek adına bir topluluğa aidiyet geliştirme güdüsüyle hareket ederiz, süreç içerisinde aidiyet hissettiğimiz topluluğun tüm değer yargılarını psikolojik dişlerimiz olmadan çiğner ve içselleştiririz, ancak feleğin çemberinden geçtikçe, iç sesimizle aidiyet bağı kurduğumuz topluluğun değer yargılarının sesinin çatışmaya başladığını gözlemleriz. Ve bizler içimizden yükselen o tiz sesin çağrısına yanıt verme, kendimize uyanmamız yönünde tetikleyici deneyimler tecrübe etmeye başlarız.

"Her yere ait olduğunu tam anlamıyla hiçbir yere ait olmadığını fark ettiğin zaman özgürleşebilirsin. Bunun bedeli ağır, ödülü büyüktür." -Maya Angelou-

 

Ay tutulması sürecinde de Ay-Uranüs birleşimi Boğa burcunda  ve Merkür-Güneş birleşimi Akrep burcunda Satürn gezegeniyle uzlaşma niyetinde ancak sabit burçlarda oluşan T-kare açı kalıbının kilit noktasında(apex) yer alan Satürn gezegende yoğunlaşan enerjinin dışa doğru akabileceği bir kanal yok. Bilinç düzeyimizde köklü bir yapısal değişimin gerçekleşmesi kendimiz üzerine azimle ve disiplinli bir çabayla çalışma sistematiğimize bağlı. 

“Dünyada görmek istediğin değişimin kendisi ol!”Mohandas Karamchand Gandhi

 

Ay tutulmasının güçlü nitelikteki canlandırıcı ışığı; bugüne değin içselleştirdiğimiz  erdemlerimizi-inançlarımızı-değerlerimizi yeniden sorgulamamıza, öz temel ihtiyaçlarımızı tamin etme yönünde mi yoksa toplumsal rolümüzün bilincimize entegre ettiği -meli/malı  lar, kurallar dahilinde mi eyleme geçmiş, kararlar almışız? Hayata dokunduğumuz bakış açımızı bir başka deyimle gözlemcinin bilincini kalbimizin eşsiz ritmiyle uyumlama zamanı!.

"Dallar ve kökler yer değiştirecek, bu yenilik bir mucize olarak düşünülecek." -Merlin'in Kehaneti-

 

Abrakadabra!

*Görsel: Chris-Anne /The light seer's tarot