25 Ekim Akrep Burcunda Güneş Tutulmasının Astrolojik Yorumu

27 Ekim 2022 Perşembe
25 Ekim Akrep Burcunda Güneş Tutulmasının Astrolojik Yorumu
25 Ekim Akrep Burcunda Güneş Tutulmasının Astrolojik Yorumu

Değerli okurlar, Kova (Saka)  ‘evrensel kardeşliğin’ zamanın bir dalga boyutunda her birimizin birbirimizle var olan sonsuz bağının bilgisini ışıyan burç sürecidir, Plüton gezegeninin Saka burcundaki yolculuğu (23 Mart 2023- 11 Haziran 2023/ 21 Ocak 2024-19 Ocak 2044) bizlere bu bilginin hücresel boyutta açılımını sağlamaya doğru derin derin yaklaşırken , şimdi her birimizin ruhsal boyutta bir ailesi ve pek tabi her bir ailenin kendine özgü bir hikayesi olduğunu hatırlama vakti!

Her Güneş Tutulmasının enerjisi bir girdap gibidir, şu anda deneyimlemekte olduğumuz gelecek-şimdi- geçmiş boyutlardaki yaşam hikayelerimizi dönüştürebileceğimiz , yaşam adını atfettiğimiz ölüm-doğum döngüsündeki biricik yerimize ilişkin bilgi alabileceğimiz ve eş zamanlı olarak bilgi verebileceğimiz bir portal açılır. Zamanın dalgalarında ne kadar derine dalarsak o boyutta ileriye doğru bir sıçrama da gerçekleştirmiş olduğumuzu bu süreçlerde hatırda tutmak akıllıca olabilir. 

Her 18 yılda bir,  ruh ailemizin hikayesi yeniden aktarılır ve bilinçli bir şekilde bedenimizle (beden=bilinçdışı) temas halinde olabilirsek  ruhumuzun sonsuz yolculuğundaki hikayeyi değiştirebiliriz, bunun için ejderhamızı nasıl eğitebileceğimizi hatırlamamız yeterli.

25 Ekim Salı günü  zodyak çemberinin ‘dönüşüm’ boyutunu ışıyan su elementinin sabit ve dişil niteliğindeki, güçlü-konsantre bir enerjiyle yaşamın gizemlerini ortaya çıkaran, yaşamın daimi olarak tohumda devam ettiğini işaret eden, ölümün farkındalığını yansıtan, Akrep burcunun tutkulu, sezgisel doğasında tezahür eden Güneş Tutulmasının hikayesi  Mark Wolynn’in kaleme aldığı ’Seninle Başlamadı’ kitabının tadında olmasının yanı sıra bizleri Paulo Coelho’nun ölümsüz eseri ’Simyacı’ da olduğu gibi kendi derinliklerimizle yüzleşmeye çağırıyor…

Karmik Cerrahlar İş Başında!

Zamanın kalbinde iz bırakabilecek , öz benliğimize ilişkin bilgileri açığa çıkartmamıza ışık tutan  iyileştirici tesiri olan çok derin bir süreçteyiz, Tutulmanın ışığının yönetici gezegeni Mars gezegeni de 30 Ekim itibariyle İkizler burcunda geri hareketi başlatırken zihnimizin derinliklerine derin bir dalış gerçekleştirmek, atalarımızdan gelen karmayı iyileştirmek için bilinçli bir şekilde enerjimizi yönetmek adına ideal bir zaman kalitesindeyiz. 


Akrep burcunun 2. derecesinde tezahür eden  Güneş Tutulmasının (6 Güney Saros Döngüsü-Saros 124)dekan yöneticisi ve Yeniayın ışığının yöneticisi olarak Mars gezegenin enerjisinin zamanın kalbinde iz bıraktığı , kutsal kaseyi (rahim) sembolize eden Venüs gezegenin ışığıyla birleşen  tutulmanın enerjisiyle başlayan her şeyin neticesini/sonucunu 24 Nisan 2024 yılında deneyimleyeceğimiz yeni bir “karma” döngüsünün (etki-tepki/neden-sonuç döngüsü)  ilk tohumlarını atmaya  başlıyoruz! Özellikle 25 Mayıs 2023-24 Nisan 2024 arasındaki zaman diliminde ektiğimiz tohumlar önem arz ediyor. 

Bu tutulma ailesine ilişkin hikayeye 1950-1968-1986-2004 yıllarında tezahür eden tutulmalarda şahit olmuştuk, bu yıllardaki tutulmalarda yaşamlarınızdaki deneyimleri zihninizin gözüyle bir kez daha izlemeniz, nasıl bir süreç deneyimlemekte olduğunuza dair yolunuza ışık olabilir. 

25 Ekim 2022 Güneş Tutulması: “ KAÇIŞ YOK”:

Kendimizden, öz benliğimizin güçlü ışığından “kaçış yok”. Dışarıda her ne olursa olsun, her şey bizi bize yaklaştırmak, öz ışığımızla birleşmemiz adına tezahür etmekte olduğunu derinden anımsayacağımız bir döngüdeyiz. 

Mevcut süreçte ölümlü doğamız ile ruhani sonsuz yolculuğumuz arasındaki dengeyi barışçıl bir zemine oturtmamız önem arz etmekte. 

Sonsuz ruhani bir varlık olsak dahi zamanın döngülerine öz sevgiyle bağlıyız ve her şeyin bir nedeni ve nasılı olduğu gibi mevcut bedenimizi seçmiş olmamızın da bir nedeni var. İşte o “neden”ler şimdi bir bir su yüzeyine çıkmaktalar, dikkatli bakıyor musunuz? Peki perdenin arkasında ne görüyorsunuz?

Belki de şimdi perdenin ötesine geçme ve zamanın kalbine iz bırakmanın tam zamanıdır, ne dersiniz?

"Dünyaya bir kez anne babanız aracılığı ile gelirsiniz,

  ikinci doğumunuz ise bekleyiştir.

   Kendi kendinizi dünyaya getirmek ve

kendi kendinizin anne babası olmak zorundasınızdır." 

 

-Chandra Mohan Jain-

(Osho)

Nasıl ki bir bebek doğum kanalına girdiğinde tek çıkış yolu sezgilerini dinleyerek aydınlığa doğru  tek başına yol almak ise 25 Ekim Salı günü (13.48) yaşamın tohumda devam eden boyutunu, ölümü ve yeniden doğumu simgeleyen, majisyenlerin burcu olarak nitelendirilen Akrep burcunun turkuaz renkteki şifalı sularında doğan Yeniay süreciyle birlikte bizler de kendi öz eşsiz ışığımızdan kaçamayacağımızı anlayışla karşılayarak , hazinemizi aramak için  Paulo Coelho’nun ölümsüz eseri “Simyacı” tadında bir yolculuğa başlıyoruz.

                                                 “Bir şeyi gerçekten istediğin zaman, 

                arzunu gerçekleştirmeni sağlamak için bütün evren işbirliği yapar.”

                                                                -Paulo Coelho-

 

Yeniayın tezahür ettiği dereceye (2 derece Akrep Burcu) bağlı olarak Yeniayın ışığının kısmi asaletinde yer alan, eş zamanlı olarak dekan yöneticisi ve Yeniayın ışığının yönetici gezegeni; eylem fonksiyonumuzu nitelendiren,  Mars gezegeni, birbirine taban tabana zıt ve eş zamanlı olarak birbirini birebir tamamlayan karşıtlıkların doğasını ifade eden İkizler burcunda geri hareketine başlamaya hazırlanırken (30 Ekim 2022- 12 Ocak 2023), bizler de asalarımızın ışığında kendi kişisel menkıbemize doğru, doğum kanalında aydınlığa doğru  kararlı, azimli adımlar- manevralar almaya başlıyoruz.  


 Yeniayın ışığının ilk olarak Venüs gezegeniyle birleşmesi ve tutulmanın Güney Ay Düğümü yönünde tezahür ettiğini de göz önüne aldığımızda yaşam döngümüzde değişmesini istemediğimiz her hususa ilişkin içsel değerlerimizi yeniden gözden geçireceğimiz bir eşikte olduğumuzun altını çiziyor, bizi değişimden alıkoyan tüm pas tutmuş bağları kudretin kılıcı ile kesip atma, konfor alanımızdan güçlü bir sıçrama gerçekleştirme vakti! 


Yeniayın doğduğu anın haritasında yükselen derecesinde yer alan balık kuyruklu keçi (Oğlak burcu); korkularımızın özüne doğru ilerlediğimizde gerçekten neyi istediğimizi anlayabileceğimize işaret ederken, yükselen burçta konumlanan Plüton gezegeni; aradığımız hazinenin içimizdeki derinlikte gizli olduğunu yoğun bir basınçla ifade ediyor. Kendi kendimize var ettiğimiz hipnozdan uyanışa, ölümlü doğamızla yüzleşerek ölümsüz-sonsuz doğamızın sırrına erişmeye sadece zihnimizin irade gücünü ehil kullandığımızda erişebileceğimiz bu gizemli ve dönüşümsel döngüde ektiğimiz tohumların bizlere neler sunacağını , aradığımız hazinemizin en başından beri kalbimizin en derinliklerinde saklı olduğunu, ise   24 Nisan 2024   tarihindeki dolunay sürecinde görüyoruz.


                                                              'Aradığın ancak sensin, sen.'

                                                              -Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî-

Bu dinamik, yenileyici, canlandırıcı süreçte Mars gezegenin ışığının vurgulu olduğunu görmekteyiz, daimi bir öğrenci ruhunu ışıyan İkizler burcunun meraklı doğasında geri hareketine başlayacak olan Işığın Savaşçısı Ares, bizlere “Doğum Hikayemizi Yeniden Yazmak” , üzere öz potansiyelimizde var olan gücümüzü ortaya koymak adına kendimizle savaşa bir çağrı gerçekleştiriyor! Çağrıyı dinlemeyi seçiyor musunuz?

                                                          “Kalbini dinle o her şeyi bilir.”

                                                                         -Paulo Coelho-