16 Nisan Terazi Burcu Dolunayının astrolojik mesajları

17 Nisan 2022 Pazar
16 Nisan Terazi Burcu Dolunayının astrolojik mesajları
16 Nisan Terazi Burcu Dolunayının astrolojik mesajları

TERAZİ BURCUNDA DOLUNAY

                                                «Ayna ayna söyle bana: «Gerçekte Kimim Ben?»

 

16 Nisan 2022, Cumartesi günü, saat :21:55'de (İstanbul iline göre), İlişki dinamiklerimizin aynasını sembolize eden, uyumun, güzelliğin, estetiğin, simetrinin, diplomasinin, adaletin simgesi, bir diğerini ikna etme boyutunda öncü nitelikte olan, ‘biz’ bilincini ışıyan Terazi burcunun 26° 45’/ 3. dekanında (Jüpiter gezegeni yönetiminde), Venüs gezegenin yönetimi ve kısmi asalet ışığında, Aslan burcunun dodekatemoria olarak söz sahibi olduğu derecede, Plüton gezegenin kilit noktasını oluşturduğu bir T-kare açı dinamiği var eden Dolunayın güçlü ışığı 16 Ekim 2020 tarihinde Terazi burcunda doğan Yeniay ile başlayan döngü akışında gerçekleştirdiklerimizin sonuçlarını dönüştürücü bir ritimde aydınlatıyor.

«İstekten arınmış ruh gizli olanı görür, hep isteyen ruh ise yalnızca istediğini»
                                                                                      Lao Tzu

 16 Ekim 2020 tarihinde Terazi burcundaki Yeniay ile başlayan Ay Döngüsü’nün dokusu; zihinlerimizde «Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler» masalını canlandırmakta idi. Yeniay ile birlikte cadı kılığındaki üvey annemizin bize sunduğu kırmızı elmadan bir ısırık almamızla birlikte derin bir uykuya dalmış, «teslimiyet» bilinci ile hayat yolculuğumuzda derinleşerek, yoğunlaşarak ve dinlenerek yol almaya başlamıştık, şimdi altın tabutumuzdan ayrışma, yeniden ‘Dirilme’, ‘Yeniden Doğuş’, ‘Uyanış’ zamanı! 

Tüm karşıtlıkların «öz»de aynı olduğunu ve karşıtlıkların temelindeki uyum ve harmoniyi fark ederek daha yüksek bir varoluş bilinci ile öz benliğimizi aynada görmeye başlıyoruz…

Dolunayın tezahür ettiği anının haritasına baktığımızda; Balık burcundaki Jüpiter-Neptün birleşiminin öncü nitelikteki burç dinamiklerinde oluşan T-kare açı kalıbının kilit noktasında bulunan Plüton gezegenine sekstil açı ile dokunuşunu ve Dolunay anında yükselen Akrep burcu: Krizlerden doğan fırsatların bilincinde olmamızın altını çizmekle birlikte  azimli-planlı-mücadeleci olarak, enerjimizi hedefimize konsantre etmemiz vurgulanırken dolunayın ışığı; yaşam senaryomuzun sorumluluğunu üstlenmek, seçimlerimizi hatırlamak, ve yaşam kontratımızda taahhüt ettiğimiz dinamikler ile var ettiğimiz temas sınırlarını yeniden anlamlandırmamıza yönelik güçlü bir ışık tutmakta.

Dolunayın ışığının yöneticisi eş zamanlı olarak kısmi asalet ışığı olan Venüs gezegeninin Terazi burcunun antisya burcu olan Balık burcunda konumlandığını görmekteyiz. Ayrıca Balık burcunda Jüpiter-Neptün birleşiminin yanı sıra Koç burcundaki Güneş’in dispozitörü (yönetici gezegeni) Mars’ ın da Balık burcunda olduğunu göz önüne aldığımızda:  

Dolunayın ışığı eril ve dişil enerjinin ilk birleştiği, geçmişi-geleceğe eş zamanlı olarak geleceği geçmişe dönüştüren geçit= ilk çevremiz= rahimdeki zamanımızı değerlendirerek, öz yaşam gücümüzü gölgeleyen unsurlara yönelik de bir farkındalık geliştirebileceğimizi işaret etmekte. Dolunayın ışığının; ne olmak istediğimizden ziyade ne olduğumuzu öz’e güvenerek ifade etmemizi destekliğini söyleyebiliriz.

“Şu hayatta tek başına inzivada kalarak, sadece kendi sesinin yankısını duyarak,
Hakikat’i keşfedemezsin.
Kendini ancak bir başka insanın aynasında tam olarak görebilirsin.”
                                                                                            Şems-i Tebrîzî

 Kendimizi okumamızın ve kendimiz ile barışmamızın bir sembolü olan aynaya baktığınızda size ne söylüyor? Dolunayın güçlü ışığını aynaya yansıttığımızda neyi nasıl görmeyi seçtiğimiz her zamanın kalitesinde kendimize doğru yürüdüğümüz yolculuğumuzun hangi zaman dalgasında sörf yaptığımıza göre değişkenlik gösterdiğini fark edebiliriz.

Bu süreçteki aynamız : rahimde  nasıl bir ortamda var olduğumuz,

ana rahmindeki iletişimimizin dinamikleri.

Şimdi rahimdeki iletişim ve ilişki boyutumuzu derinlemesine değerlendirmek doğum öncesi hafızamızın madenlerindeki zenginliğimiz ile birleşmek adına güzel bir süreçteyiz. 

                                                                                   "Aynaya bakmak cesaret ister." 
                                                                                                             Carl Gustav Jung

 Dokunduğumuz, gördüğümüz, dinlediğimiz, kokladığımız, tattığımız, hissettiğimiz her şey bizi bize aynalıyor. Bu bağlamda kendimizi ancak bir diğerinin tuttuğu aynada okuyabiliyoruz.

Terazi burcunda tezahür eden dolunayın güçlü ışığı bizlere neleri okumamızı işaret ediyor? : 

  • Uyan, ayağa kalk! kendi öz merkezinden referans alarak tam da bulunduğun yerden şimdi kalbinin  özgün melodisinin ritminde yeniden başla !
  • Kendini koşulsuz sev!
  • Öz Gücünü fark et !
  • Varoluşun anlamını yarat !
  • Sağduyulu ol, kendine anlayışla ve şefkate dokun!
  • İçindeki çocuğu dinle!
  • Ödipal dönemde sıkışık kalmış içsel çatışmalarını çözümlemek adına güzel bir süreç, farkında ol ve alanında uzman danışmalar ile çalışmaya başla!
  • Bir  rahim aracılığı ile seni şimdiki hayata gelmeye çeken şey nedir? 
  • Hayat bize ebeveynlerimiz aracılığı ile neler sunuyor?
  • Bu hayata gelme ilhamını vermiş, esas özlem ile temas et!
  • Doğum travmanı alanında uzman danışmanlar eşliğinde yeniden yapılandırmak, yeniden doğuş için güzel bir zaman kalitesi!
  • Doğumunda yanında getirdiğin armağanını gör, oku ve  onu koşulsuz sevgiyle paylaş!
  • Hayal gücünün yaratım enerjisinin farkında ol!
  • Hayatın güzelliklerini cömertçe paylaşırken, bağışlayıcı olmayı hatırla!

«In Lak’ech Ala K’in” :

«Ben diğer bir senim, sen diğer bir bensin.»

Işık Olsun!

Özge Genlik - Mistikalem