15 -19 Aralık astroloji yorumu

16 Aralık 2020 Çarşamba
15 -19 Aralık astroloji yorumu
15 -19 Aralık astroloji yorumu

Bu hafta üç gezegen burç değiştiriyor: Venüs Yay’a, Satürn ve Jüpiter ise Kova burcuna geçiyor.

Satürn’le başlayalım. 2017 Aralık ayından beri Oğlaktaydı Satürn biz dünyalılar da bu süreç boyunca rağmen yapmayı, gerçekleri ve zamanı yoğun deneyimledik. Gerçek ve zamandı ana temamız bu süreçte. Acı tatlı tüm gerçekler, geçmiş ve bugünün sorumlulukları, yükleri. Dayanıklı olmaktı tema. Satürn Kova’yken ise konular yavaş yavaş gelecek ve icat olur. Satürn Kova’nın da klasik yöneticisi, o yüzden aslında yine güçlü bir konumda. Kova da gerçekleri göz ardı etmez ama onlardan gelecek için ne çıkarabileceğine bakar. Oğlak bir ailenin çamaşırını, sadece şartlardan dolayı değil, gelenek ve toplumsal sorumluluk ve rol yüzünden de elde yıkamaksa, Kova çamaşır makinesini icat etmektir, dolayısıyla bu hafta ile birlikte sorumluluklarımıza, farklı icatlarla, yaratıcı çözümlerle yaklaşmaya başlayabiliriz.

Jüpiter’in Pluto sağolsun geçen sene bir hayrı dokunmadı, ancak şimdi bizi, hayatımızı daha yaratıcı şekillerde taşımak noktasında her türlü umut verecektir.

Bu noktada Venüs’ün Yay’a geçmesi de güzel çünkü bizi bu bağlamda yeni bir yola adım atmaktan alıkoyan haz, ilişki, ortam ağlarından ayrışmak, özgürleşmek, hareket edebilmemiz için gereken rahat alanı kendimize açmak daha kolay olacaktır. Öte yandan bu ılık hali deneyimlemeden önce bilhassa 17-19 arası gerçekleşen bazı açılar, son kez kanırtacak nitelikte.

Hayatta taktığımız her şey biraz yalandır. Bir rolde, bir ilişkide, bir bağda, bir halde ne kadar kalmak için zihnimizi ve duygularımızı yoğunlaştırmak zorunda kalıyorsak, kendimize hangi rolü sürekli “ben buyum!” diye tekrar etmek zorunda kalıyorsak, ister dışarıdan bakınca pozitif dursun ister negatif, onun altı biraz oyuktur çünkü gerçeklerin sürekli teyitlenmesine gerek yoktur. Gerçek gerçektir zaten, tekrara pek de lüzum duymaz. Tekrara, takıntıya, inada sürekli teyide düşen her rol gerçek olmadığı için bu çabaya gerek duyar. İşte bu noktada bitecek, en çok da bizim zihnimizden, duygularımızdan akıp gitmesi gereken, esas olanla uyumsuz rol algıları var. 

Gerçek artık gözümüze gözümüze bu bir iki günde girer, herkese gözü kaçırmayacak ve bunu kabul edecek kadar cesaret ve dirayet dilerim.

Üstelik kesinlikle de tavsiye ederim çünkü ardından gelen hafta çok güçlü açılar barındırıyor: yani kabul ile ardından gelecek değişim çok hızlı olur. Bu muazzam bir imkân.

Hafta boyu işlerinizi 19’una kadar halletmenizi tavsiye ederim, haftasonu enerjiler düşük ve dağınık, hatta sanrısal. Haftasonu gireceğiniz kafaları çok da kaale almaya gerek yok, artı alkol alımını da o günlerde abartmamanızı tavsiye ederim, zaten Cumartesi-Pazar-Pazartesi'nin kafası kendinden güzel. Henüz kimsenin eylemde büyük ataklar yapmasına gerek yok o yüzden daha çok görmek, anlamak, idrak etmek, kabule geçmek, hazmetmek ve kendimizi güncellemek bu hafta konu.

Keza gezegenler burç değiştirmekte oldukları için, bir önceki sürecin hakkedişleri de önümüzdeki haftalarda da gelmeye devam eder.

İşin aslı şu ki insanın nefsi bile değişir, ama insan nefsi bile değişsin istemez. Oysa nefs bile level atlar, nefsin bile ödülleri gelir, nefsin bile yolu tekrar çizilir. Bu hafta o yüzden zor, fikir değiştirmek, yüzeyde duygu değiştirmek falan neyse de, insanın en küfrettiği yeri bile yenilenir mi arkadaş? Yenilenir.

Nefsinizin size gelecekte binek olmaya devam edebilmesi için değişmesine müsaade edebildiğiniz bir hafta dilerim. Sevgiler.

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack