13 Mayıs - 28 Temmuz Jüpiter Balık burcunda

16 Mayıs 2021 Pazar
13 Mayıs - 28 Temmuz Jüpiter Balık burcunda
13 Mayıs - 28 Temmuz Jüpiter Balık burcunda

Jüpiko 13 Mayıs’ta Balık burcuna geçiş yaptı ve 20 Haziran’da başlayacak retrosunun bir kısmısı da dahil olmak üzere 28 Temmuz’a kadar bu burçta kalacak. 28 Temmuz’dan Aralık’a kadar Kova’da seyredecek ve 28 Aralık 2021’de tekrar Balık burcuna geçecek, 10 Mayıs 2022’ye kadar da burada kalacak. Sonrasında Koç-Balık arasında git gele devam edecek ama bunu o zaman konuşuruz.

Şimdi, Jüpiter Balık’ta iyidir, çünkü buraya Oğlak ve Kova’yı geçtikten sonra gelir. Oğlak sorumluluk almaya, gerekeni şartlara rağmen yapmaya, bunun için belli prensipler ve sınırlar içerisinde kalarak kendi tüy yastığından vazgeçmeye dair bir burçken, klasikte onun gibi Satürn tarafından yönetilen Kova, kardeşinin aksine “şartlara rağmen” kısmına takık, doğru düzeni tepeden aşağıya, açıktan derine getirmeye odaklı, bunun için yanlış giden şeyleri tespitte başarılı ve bunlar düzelsin diye isyan etmeye gönüllü bir burçtur. Gördüğünüz gibi bunlar ağır temalar. Zor şartlarda doğrusunu yapmak kadar, zor şartları değiştirmek krizine tutulmak da İngiliz 5 çayı enerjisi taşımayan şeylerdir. İki burcunda gücü, eylemden, aktif olmaktan, eril olmaktan, ortaya varlık koymaktan gelir.

Ancak Balık öyle değildir. Balık akışa müsaade verir, kendi de akar. Balık’ın gücü eylemekten, yani Dalgalarda bir gemiyi sağlam tutmaktan (Oğlak) ya da “abi niye bu kadar dalga var!” deyip suları ehlileştirmek için baraj projelerine girişmekten (Kova) gelmez. O, bir balık olarak akıntıda yüzer (= mümkünse içsel olarak uygun bulduğu yere yüzer, değilse dalgalar hangi sahilin mercanlarına götürüyorsa oraya gider. Kendisi bir su canlısı olarak, suyun sağa veya sola hareketi, onu bozmaz çünkü zaten varış ve yol bellidir: ya sudasınızdır ya kıyıda, büyütecek ne var?

Gelelim Jüpiko’ya: o da büyüten, genişleten, yayan, etkisi altına alan, girdiği burcun temalarını bol bol kolektife saçan bir gezegen, yani önümüzde bu bir balığın suda salınma halini deneyimleyeceğimiz birkaç ay var. Bu sürecin en verimli kullanımı bir süredir emek verdiğimiz, şartlarını iyi değerlendirdiğimiz, olması için bedeller ödediğimiz şeyleri biraz kenarda dinlenmeye, verimli kıyısına yüzen bir balık gibi kendi yolunu bulmaya bırakmak ve  dinlenmek. Belki bu esnada ortalığı toparlamak. Kendimizi toparlamak. Durmak çok önemli bir meziyettir. Toprağı sürer, eker, sular bırakırsınız, yemeği yapar dinlenmeye bırakırsınız, duvarı boyar kurumaya bırakırsınız: şeylerin nihai verimini sunabilmesi için son adım bırakmak ve akışta kalmaktır ve işte önümüzde bunun için mis gibi birkaç ay var.

Negatif kullanımında ise savrulmak, sorumluluk almamak, sorumluluk almamak için kaçacak saçma delikler bulmak, yemek dinlenirken toparlanacak bir mutfak veya duvar kururken silinecek bir yer varsa bunu yapmayıp helallik istemek ya da kendi işini, kendi sürecini başkasının derdi haline getirmek gibi etkiler görmek mümkün. Jüpiter 2 derece gidip Haziran sonuyla birlikte hemen retroya gireceği için, iyi kullanımının verimini çabuk alacağımız gibi, negatif kullanımının karması da tez patlar, belirteyim.

Son olarak, klasikte Jüpiter Balık burcunun da yöneticisidir: yani bolluğun bereketin gezegeni, yok oluş ve erimenin, çözülme ve karışıp gitmenin burcunu yönetir. Neden? Çünkü varlık, yokluktan doğar. Bir evren hiçliğin ortasından patlar, bir bebek boş rahimde serpilir. Varlık, yoklukla kaimdir. Bilhassa “hayat sen neden hiçbir şey yapmıyorsun!” krizleriniz arttıysa, bu süreci iyi değerlendirin ve müdahaleyi azaltarak, evrene izin verin. Alan açın ve bırakın biraz da hayat eylesin. Umarım her biriniz için Mevla’m ne eylerse güzel eylesin.

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack