10 - 16 Ocak haftasına astrolojik bakış

10 Ocak 2022 Pazartesi
10 - 16 Ocak haftasına astrolojik bakış
10 - 16 Ocak haftasına astrolojik bakış

HATALAR YALAN DUYGULAR İLE BAŞLIYOR = 10-16 OCAK 2022

Yeni yılın ikinci haftası gökyüzü oldukça coşkulu, dolayısı ile yeryüzü oldukça hareketli ancak bu hareket ne yöne eviriliyor, bireysel enerjimizi etkin bir ritimde değerlendirebiliyor muyuz? Eyleme yön veren düşünce sistematiğimizin farkındalığı için hafta boyunca aklımızın sis farlarının açık olduğundan emin olalım…

Bu hafta boyunca özellikle bilinçli bir farkındalık zemininde dinlenmeye özen göstermemiz, nefes alışlarımızda derinleşmeyi araştırmamız ve uyku sürecimizin kalitesini önemle gözetmemiz, sağlıklı olma halimizi destekleyecektir.

Yeni haftamızı Koç burcunda tezahür eden ilk dördün ay fazının mücadeleci atmosferi ile biraz içsel gerginliğimizin tonunun yüksek olduğu bir dinamikte karşıladık. Her şeye “0” dan başlamak, yaşam döngümüzün zeminine yep yeni temeller atma niyetinde olsak da bilinçdışımızın ritmini ışıyan Ay, Yeraltı Diyarının adaletli hükümdarı Hades ile uzlaşma yönünde ilerledikten sonra ışıkların enerjisini birbirine aktarma sürecine mola verdi (Ay, Plüton gezegeni ile kare açısını gerçekleştirdikten sonra boşlukta ilerledi). Bu da bizlere haftanın en yalın mesajını veriyor: “yeniden doğmak için tüm enerjini kendi merkezinde toplayarak içsel dönüşüm sürecine odağını yönelt.” Bu bağlamda yaşam dinamiğindeki sınırlarımızı net bir zeminde algılamak adına bir adım geri çekilmek ve aktif bir gözlemci olmak bu süreçte bizi destekleyecektir. Nitekim savaş tanrısı Ares, galaksinin kalbini feth etmeye ilerliyor (Mars-Neptün kare açısı- 11 Ocak Salı) İdealleriniz için savaşmaya var mısınız? Uğruna canınızı feda etmeye adayabileceğiniz bir hayaliniz var mı?
Ancak bu savaşı bireysel hipnoz sürecinden uyanmayı seçenlerin kazandığını net bir şekilde ifade edebilirim 

Haftanın ikinci günü (11 Ocak Salı): Bizleri zaman boyutuna bağlayan gölgemiz Ay; Boğa burcunun verimli topraklarında pek istikrarlı bir ritimde ilerleyemiyor, biraz toprağın havalanacağı etkiler söz konusu, sözlerimiz ile eylemlerimiz paralel ilerleyemeyebilir, vaad edilen topraklara doğru ilerlemek sebat gerektiriyor ! Özellikle finans zemininde temkinli olmak önemli. Kelimelerimizi özenle seçmek, bir diğerini dinlerken de esnek olmak, gün genelinde kendimize ve her bir canlıya anlayışla dokunmayı seçmek faydalı olabilir. Ve en önemlisi aktif bir ritimde “dinlenmeye” çok özen göstermeliyiz.

Haftanın ortasında (12 Ocak Çarşamba) yoğun sis bulutları zihnimize çöreklenmiş durumda dolayısı ile kendi merkezimizde olduğumuzdan ve burnumuzun ucuna keskin odağımızı yönelttiğimizden emin olalım. Bazı kişiler hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek adına bizlere birtakım vaatlerde bulunabilirler ve eş zamanlı olarak bizler rüyalarımızı gerçekleştirmek adına güçlü, sağlam adımlar atma niyetinde olabiliriz ancak şimdi 3 düşün 1 eylem sürecindeyiz, nitekim Merkür gezegeni geri hareketine hazırlanıyor bu süreçte bir akıl tutulması deneyimlemeye açığız, çocuk saflığında duyduklarımıza inanmaya çok açığız bu nedenle deneyimlediğimiz her şeyin bedenimizdeki duyumlarına odağımızı yöneltmemiz bir başka deyim ile bedenimiz nitelikli bir iletişim kurmaya özen göstermeliyiz. Hatırlayalım ki; beden daima hakikati söyler (beden= bilinçdışı).

Haftanın dördüncü günü (13 Ocak Perşembe); Ay ışığını oldukça meraklı bir doğada büyütmeye devam ediyor (Ay, İkizler burcunda). Ham bilgiye, sağlıklı bir merak ritmi ile odağımızı yöneltmemiz, nefesimizin ritmini gözeterek eylemlerimizde seçici olmamız, her türlü deneyimimizde tutarlı olmaya özen göstermemiz faydalı olacaktır. Zihinsel muhasebemizin niteliği, günün niceliğini belirleyecek en temel unsur.

Haftanın en güzel gününde (14 Ocak Cuma) Ay, İkizler burcunun dualite zeminde, bir adım ileri, bir adım geri bir ritimde bireysel doğamızın sınırlarının test edilmesine açık bu güzel günde Merkür gezegeni Kova burcunun fütürist doğasında geri hareketine başlıyor! Yılın ilk Merkür geri hareketinde; deneyimlediğimiz kaosa düzen getirmek adına aklımızı nasıl kullanmayı seçtiğimizi gözlemleme fırsatımız olacak. İçsel olarak yanıtını aradığımız sorulara ilişkin bilgi akışı ile eş zamanlılıkların doğasında yüzleşmemiz oldukça olası.

4 Şubat tarihine değin süregelecek olan bu süreçte; eş zamanlılıkların mesajlarını almaya açık olmak, doğaya fidan tohumları armağan etmek, tamamlamak ya da üzerinden bir kez daha geçmek istediğimiz projelerimize/planlarımıza odağımızı yöneltmek, umutlarımız ve ideallerimizi yeniden revize etmek, uzun süredir görüşme niyetinde olduğumuz arkadaşlarımız ile yeniden bir araya gelmek , sinir sistemimizi yeniden yapılandırmak adına yoga uygulamasına başlangıç adımı atmak adına kaliteli bir zaman döngüsündeyiz.

Haftasonu hava elementinden su elementine geçişi deneyimliyoruz. Ay sabahın erken saatlerinde (05:23) Mars ile karşıt açısını gerçekleştirdikten sonra ışıkların enerjisini birbirine aktarma sürecine mola veriyor. Duyumsadığımız öfke duygulanımını yaratıcı potansiyele dönüştürmek üzere eyleme geçebiliriz.

Cumartesi günü Ay günün genelinde boşlukta ilerliyor dolayısı ile bilinçli bir farkındalık ile derin dinlenme uygulamaları gerçekleştirmek, meditasyon uygulamak, meditatif uygulamalara yönelmek adına nitelikli bir süreç. Cumartesi akşamı 19:12 de aşçı arketipi Yengecin büyümemizi destekleyici sularında ilerlemeye başlayan Ay, besleyici sofraların bütünleştirici gücünün zenginleşmesini destekliyor.

Haftanın son günü (16 Ocak Pazar); Ay ışığını şefkatle büyütmeye devam ediyor, 18 Ocak Salı günü Güneş in karşısına geçmeye hazırlanıyor (dolunay) Pazar günü; ben ötesi bir anlayışla biraz sınırlarımızı esneterek sakin bir ritimde eylemde olmamız faydalı olabilir.