Yurt

Züccaciyecilerin kavanoz kapakları ellerinde kaldı

2019 yılında büyük talep gören ve çoğu yerde bulunamayan kavanoz kapaklarına bu yıl vatandaş ilgi göstermedi ve züccaciyecilerde kapak fazlası oluştui

Züccaciyecilerin kavanoz kapakları ellerinde kaldı

Konserve ve turşu kurma zamanı geldi. Konserve kuran vatandaşların ihtiyac duyacağı tahmini ile  kavanoz kapakları vitrinleri doldurdu. Ortalama fiyatı 45-50 kuruş, 1 litrelik kavanoz kapakları 2,5 TL’den satılmaya başladı. Ancak ekonomik krizin etkileri konserve kapaklarına yansıdı.

Sebze ve meyve fiyatları fırlayınca talep azaldı

Taze meyve sebze fiyatlarındaki aşırı artış, vatandaşın konserve yapımına olan talebini azaltı.

2019 yılında kavanoz kapağında yolluk yaşanırken, bu sene kavanoz kapağı fazlası olduğunu dile getiren Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, kavanoz kapağına talebin azaldığını bu nedenle arzda bolluk yaşandığını ifade etti.

Kavanoz kapakları marketlerde de satılıyor

Bu yıl kavanoz kapakları fiyatlarının arttığını söyleyen Öksüz, “Kapak bulmada sıkıntı yok. Kapak üretiminin durumunu biraz mevsimsel şartları da bekliyor. 2019’da verimin artmasıyla hem vatandaşlarımız tarafından hem de işi profesyonelce yapan firmalar tarafından talep söz konusuydu. Beklentinin üzerinde bir kavanoz kapağı talebi gelince üretim karşılayamadı. Artan demir çelik ve hammadde fiyatları, kavanoz kapakları fiyatında artışa neden oldu. Kavanoz kapağında bu sene bir sorun yaşamıyoruz. Bol miktarda bulunan kavanoz kapakları marketlerde de satılmaya başlandı. Çünkü kavanoz kapağına talep azalınca arz yeterli oldu. Hatta fiyatlarda bir miktar da düşüş meydana gelecektir. Bu yıl 300 ile 400 milyon civarında kapak satışı bekliyoruz” dedi.

Yorumlar