Yurt

Türkiye çapında 18 gün sokağa çıkmak yasak

Koronavirüs vakalarının hızla artması üzerine alınan Tam Kapatma uygulaması çerçevesinde şehirler arası yolculuklar da izne tabi oldu, tüm sınavlar ertelendi.

Türkiye çapında 18 gün sokağa çıkmak yasak

Türkiye, Koronavirüs (coronavirus)  tedbirleri kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs arasında 'tam kapanma'ya geçiyor

Son haftalarda bulaşma, hastalanma ve ölüm vakalarının hızla artması üzerine Türkiye'de Kovid-19 (Covid-19) tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde "tam kapanma" uygulanacak.

Tam kapanma uygulaması,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Tam kapanma uygulaması çerçevesinde alınan yasak kararları ve uygulamalar şöyle açıklandı.

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak..

Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir. Yeme içme sektöründe sadece paket servisle hizmet verilebilecek, şartları uygun olan işletmeler bu hizmeti gerektiğinde kesintisiz devam ettirebilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek.

Şehirler arası seyahatler için izin gerekli

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek. Önceki uygulamalardan farklı olarak bu defa konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek.

Tam Kapanma haberini duyan bilet almaya koştu!29 Nisan sonrasında yapılacak il dışı seyahatlerde Seyahat İzin Belgesi gerektiği için il dışına çıkış planı yapan vatandaşlar, 3 gün içinde bilet alıp gitme telaşına düştü.

 

Kamu kurumların uzaktan veya dönüşümlü çalışmayla hizmet verecek

Hizmetlerini sürdürecek kamu kurumlarındaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecek. Uzaktan çalışan kamu personeli de sokağa çıkma sınırlamasına tabi olacak.

Yüzyüze eğitim yasak, sınavlar iptal

Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir."

Tarım sektöründe çalışanların faaliyetlerini salgın tedbirlerine uygun şekilde yürütebilmesi için gereken düzenlemelerin yapılacak.

İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlı veya ağır hastalığı olan vatandaşlar yardım kuruluşları ve sosyal hizmet ekiplerinden destek isteyebilecek.

Yorumlar