Yurt

Marmara Denizi için milli seferberlik istendi

Marmara Denizi'yle ilgili açıklama yapan TÜDAV , 1985'te ışık geçirgenliği 15 metreydi, şimdi 2 metre, ulusal seferberlik şart, dedi.

Marmara Denizi için milli seferberlik istendi

1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) denizlerimiz için her geçen gün artan ciddi tehlikelere dikkat çekti.

Aylin Örücü'nün Düşlü Geçmiş Zaman sergisi tablolarıAylin Örücü'nün ‘Düşlü Geçmiş Zaman’ sergisi, 31 Temmuz 2019 tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B3 Katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

 

Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, "Türkiye denizleri giderek artan ciddi tehlikelerle karşı karşıya. Bunlar kara kökenli kirlenme, aşırı avcılık, kıyıların tahribi, yabancı denizel türlerin girişi ve başlı başına bir tehdit olan iklim değişikliğidir. Ülkemiz bu tehlikelere kayıtsız kalamaz. Ulusal bire seferberlik gerekiyor. Karadeniz'de arıtma eksikliği ve katı atıklaırn denize atıldığını görüyoruz. Yasadışı ve aşırı balıkçılık canlı kaynaklarımızı tüketiyor" dedi. 

Yorumlar