Yurt

Fırtınalı hava Ankaralılara zor anlar yaşattı

Başkentte şiddetli rüzgar ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. Ankara'nın genelinde devam eden sağanak ve kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi.

Fırtınalı hava Ankaralılara zor anlar yaşattı

Ankara'da batı ve kuzeybatı yönlerden esen kuvvetli rüzgar nedeniyle kentte toz bulutu meydana geldi.

Ankara'nın merkez ilçeleri ile kuzey ve batı ilçelerinde başlayan yerel kuvvetli sağanak da yaşamı olumsuz etkiledi. Eryaman'da bazı binaların çatısı uçtu, Selanik Caddesi'nde ağaçlar devrildi.

Yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle trafikte aksama meydana geldi, özellikle kavşaklarda yoğun su birikintileri oluştu.

Gölbaşı ilçesi Eymir Mahallesi Beyşehir Gölü Caddesi'nde, rüzgar, yapımı devam eden bir inşaatın çatısını uçurdu.

Belediye ekiplerince çatı yoldan kaldırıldı.

Sağanak ve fırtına sırasında bir binanın çatısından kopan parça savruldu. Parçanın çarptığı Etimesgut Merkez Camisi'nin minaresi yıkıldı.

Bu sırada yoldan geçen bir kadın da savrulan parçalardan birinin çarpmasıyla yaralandı. Yaralanan kadının hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Çevredeki araçlarda da hasar oluşurken caminin etrafında belediye ekiplerince güvenlik tedbirleri alındı.

Esnaf Adem Karakaş, AA muhabirine, "Komşu binanın terası patlamış. İkiye ayrılıp uçmuş. İkiye ayrılınca yarısı caminin minaresine yarısı da buraya yola düşünce yoldan geçen yaşlı bir bayana çarptı. Ambulans çağırdık gönderdik. Durumu ağırdı." dedi.

Fırtına nedeniyle İstanbul Yolu'ndaki bir mağazanın çatı sacı da uçtu. Çatıdan kopan malzemeler yan taraftaki binanın çatısında maddi hasara yol açtı.

Yeşil Bağlıca Sitesi'nde de rüzgarın etkisiyle uçan çatı, parçaları park halindeki araçlara zarar verdi.

Ayrıca site sakinlerinin balkonda bulunan eşyaları da fırtınanın etkisiyle otopark alanına düştü. Site sakinleri çatı parçalarını toplamaya çalıştı.

Çayyolu Hacı İbrahim Aydın Camisi, saat 16.45 sıralarında şiddetli fırtınaya dayanamayarak yıkılırken ibadethanenin diğer bölümlerinde de hasar meydana geldi.

Bu sırada camide bulunan bir kişi yara almadan kurtuldu.

Cami imamı Ahmet Tufan, fırtınanın çok şiddetli olduğunu belirterek "Evin etrafındaki yerleri topluyordum. Çocuğumu içeri koydum, o arada bir ses duydum. Bir baktım minare aşağı indi. Hemen kızım içeriden fırladı geldi, 'Baba ne oluyor?' dedi. Kızım 'Tamam korkma.' dedim. Öğrencilerimizden biri de camiden çıktı, onda bir sıkıntı yok." diye konuştu.

Yorumlar