Yurt

EBA TV'de yeni yayın dönemi başlıyor

TRT EBA TV İlkokul, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise için yeni eğitim yılı ders çekimleri yayına hazır.

EBA TVde yeni yayın dönemi başlıyor

Yaz dönemi yayınlarında derslerin yanı sıra "Tasarım ve Beceri Atölyeleri" programı, TRT EBA TV'nin üç kanalında da ekranlara geldi. Sanat, kültür, bilim, spor ve yaşam becerileri gibi çocukların yeteneklerini yakından ilgilendiren alanlarda birçok program izleyiciyle buluştu.

Yayında velilere yönelik programlara da yer verildi

TRT EBA TV ders programı 2020TRT EBA TV ders programı açıklandı. Yeni eğitim-öğretim yılı yarın uzaktan eğitimle başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı,

 Velilere yönelik "Bizden" programı, öğretmenlere rehberlik eden "Öğretmenler Odası" ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların katıldığı yarışma programı "Hazır Mısın?", TRT EBA TV’nin özgün programları arasında yer aldı.

Özel okullarda KDV indirimi yapıldıÜniversiteler de dahil özel okullarda KDV indirimi yapıldı. Yüzde 8 olan KDV yüzde 1'e indi.. İndirim 1 Eylül 2020 ile 30 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olacak.

 Bugüne dek 3 bin 344 ders ve etkinlik yayımlayan TRT EBA TV, 21 Eylül'de başlayacak yeni dönem yayınlarında kullanılmak üzere 4 bini aşkın video çekimine başladı. TRT EBA TV kanallarında ders yayınları dışında öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik içerikler sunan "Tasarım ve Beceri Atölyeleri", "Özel Eğitim", "Bizden", "Hazır Mısın?" ve "Öğretmenler Odası" programları da devam edecek.

Yorumlar