Yurt

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama oldu

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, maden ocağında patlama meydana geldi. İlk açıklamaya göre 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 28 işçinin de yaralandığı belirtildi.

Bartının Amasra ilçesinde maden ocağında patlama oldu

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında saat 18.15 sıralarında -300 kotunda nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana geldi.

Patlamanın yaşandığı yere Bartın ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ile toplam 149 personel sevk edildi.

Madende 110 kişinin çalıştığını riskli bölgede de 49 işçinin bulunduğu, ilk belirlemelere göre 14 işçinin hayatını kaybettiği ve 28 işçinin yaralandıği açıklandı..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kazaya ilişkin ilk açıklamasında "Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde." dedi. 

Anandolu Ajansı ise bir haberinde patlamanın trafo kaynaklı olduğunu belirtti ancak daha sonraki haberinde  bu haberin sehven yayınlandığı ve patlamanın nedenin henüz belli olmadığı belirtildi.

Yorumlar