Güncel

Keyifli bir yılbaşı gecesi için 8 öneri

Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Selin Karabulut, evde güzel bir yılbaşı gecesi geçirmenin yollarını anlatarak, 2021 beklentileri ile ilgili önerilerde bulundu.

Keyifli bir yılbaşı gecesi için 8 öneri
  1. Alışverişinizi, market ihtiyaçlarınızı kesinlikle tek bir güne hele hele de son güne bırakmayın.
  2. Ev ve iş yerleri mesafeli olanlar o akşamki sokağa çıkma kısıtlaması ve olası trafiği hesaba katarak hareket etmelidirler. Mümkünse özel aracınızla sokağa çıkmayın.
  3. Yılbaşı için hediye alma planınız varsa buna çoktan başlamış olmanızı dilerim. Özellikle çevrimiçi alışveriş siteleri bize bu zor dönemlerde çok yardımcı oldu. Hediye seçerken de kendinizi ve sevdiklerinizi riske atmamak için bu siteleri tercih etmek mantıklı olacaktır. Yoğunluğu hesaba katarak zamanında alışveriş yapmak, adres kısmına hediye sahibinin adı ve adresini yazmak iş yükünü ve riski azaltmak açısından oldukça önemli. Bunun dışında yine çevrimiçi konserler, eğitimler, sesli kitaplar, TV üyelikleri satın alınabilir hediye olarak, hem de ulaştırması çok kolay olur. Gönül isterdi ki uçak bileti hediye edelim veya alalım ama seneye diyelim.
  4. Evdeki kişi sayısını evde yaşayan daimi sakinler şeklinde belirlemek hem bizlerin hem de toplumun faydasına olacaktır, aklımızdan çıkartmayalım.
  5. Yine sevdiğimiz yemekleri yapıp güzel sofralar kurabiliriz. Yine arta kalanları tüm hafta peyderpey yiyeyerek bitirebiliriz. Tatlıyı unutmayalım, tatlı mutluluk verir. Belki bir pasta, belki minik kurabiyeler belki de kabak tatlısı!
  6. Bu sene hemen hemen her fotoğrafı pandemi hatırası sebebiyle çektiğimizden yine “2020’yi uğurlamak” adına hatıra fotoğrafları çekeceğiz. Bol bol gülümseyip selfieler yapacağız. Belki etrafı balonlar, kartlar ve konfetilerle süslemek hatıra kalması ve kutlama havası vermesi açısından iyi fikir olabilir.
  7. Çocuklarımızı, yaşlı aile büyüklerimizi unutmamak, onların da keyif alabileceği etkin katılabileceği eğlenceli aktiviteler planlamak iyi olabilir. Geleneksel kutu oyunları, eşya saklama (sıcak-soğuk), hediye çekilişleri, evin farklı yerlerine küçük notlar ve niyetler bırakma, eski fotoğraflara bakma, müzik çalma, şarkı söyleme... Aslında bizler cep telefonları olmadan da ne çok eğlenirdik, değil mi?
  8. Uzaktaki sevdiklerimize SMS atmak ya da Whatsapp’tan toplu mesaj göndermek yerine belki ararız bu sene, ne dersiniz? Belki görüntülü ararız, belki birlikte güler birlikte ağlarız. İyi dileklerimizi sunar onları sevdiğimizi ve özlediğimizi söyleriz. Bu günlerin geçeceğini ve kucaklaşıp doya doya sarılacağımız günlerin yakın olduğunu hatırlar, hatırlatırız.

Yorumlar