Güncel

Gökyay Santranç Spor Kulübü kuruldu

Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı bünyesinde Gökyay Spor Kulübü kuruldu.

Gökyay Santranç Spor Kulübü kuruldu

Çisel Anaçoğlu, Göktan Yılmaz, Uğur Doğa Yazıcı, Halit Yavuz İbik, Berkin Şekerci, Emir Gülbeyaz, Çağatay Burcu, Yakup Erturan, Cemil Aghamaliev gibi milli sporcuları ailesine katan Gökyay Spor Kulübü, sporcularını Temmuz ayındaki turnuvalara hazılıyor.

Üç yıldır sportif, kültürel ve sanatsal alanda faaliyet gösteren Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı, Başkent'te satranç severlere de özel eğitimler veriyor. Vakıf aynı zamanda küçük yaştaki çocuklara satranç sporunu tanıtmak ve gençler arasında da sporu yaygınlaştırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Sporcu transferleri hakkında konuşan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Gökyay Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Gökyay, "Spora, sporcuya, sanata ve kültüre sonsuz destek veren bir Vakıfız. Satrancın yıldız sporcularının ailemize katılması beni çok mutlu etti. Eminim ki, Gökyay Spor Kulübü'nün adını başarıları ile duyacaksınız" diye konuştu.

Çisel Anaçoğlu: Hedefim,  Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda şampiyonluk

Geçtiğimiz günlerde Antalya'da gerçekleştirilen Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda Türkiye adına mücadele eden ve yaş kategorisinde Avrupa ikinciliğine ulaşan milli sporcu Çisel Anaçoğlu şöyle konuştu:

"Satranç ile kreşte tanıştım. 13 yaşındayım ve eğitim hayatımda önemli sınavlardan geçiyorum. Satranç, en zor ve stresli dönemlerimde nasıl mücadele etmem gerektiğini ve zamanı nasıl planlamam gerektiğini öğretti bana. Hem sınava hazırlanıyor hem de satranç oynamayı devam ettiriyorum. Gökyay Spor Kulübü'nde olmaktan mutluluk duyuyorum. Şimdiden yakın zamandaki turnuvalara çalışmaya başladık bile. Çalışmak için, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi çok etkileyici bir mekan. Satranç sporu ile tanışmak isteyen herkesi Müzeye davet ediyorum. Satranç sporuna ve sporcularına verdiği desteklerden ötürü tüm Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı yetkililerine teşekkür ederim. Hedefim, bir dahaki Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda şampiyon olmak."

Çağatay Burcu: Herkesi, satranç ile tanışmaya davet ediyorum

Almanya'nın Karlsruhe şehrinde düzenlenen 4'üncü Grenke Satranç Turnuvası'nda gösterdiği başarılı performans ile Uluslararası Usta (IM) normunu alan milli sporcu Çağatay Burcu  mesajlarını şöyle iletti: "Gökyay Spor Kulübü ailesinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Biz sporcular için kulüplerimiz çok değerlidir. Ben de kendimi burada evimde gibi hissediyorum. Hocalarımız ile birlikte sıkı bir çalışmaya başladık. Satranç, tamamen engel tanımayan herkesin uğraşabileceği bir spor branşı. Herkesi, satranç ile tanışmaya davet ediyorum."

Yorumlar