Ekonomi

Ek gelir kazanmanın 3 önemli noktası

Ek gelir kazanmakla alakalı özellikle İnternet üzerinden, evinizden yapabileceğiniz söylenen bir çok seçenek karşınıza çıkabilir. Bunları çok iyi araştırmakta fayda var.

Ek gelir kazanmanın 3 önemli noktası

Ek gelir kazanmak için yapılması gerekenleri birlikte gözden geçirelim.

İlk olarak kendimizi iyi tanımalı ve yeteneklerimizi, bizi farklı kılan bazı özelliklerimizi çok iyi değerlendirmeliyiz. Kapasitelerimiz konusunda dürüst olalım ayrıca. Bize bundan sonra bir yol haritası lazım. Bu yol haritasında kazanmak istediğimiz paranın miktarı, harcayacağımız zaman, hangi alanlarda var olabileceğimiz  gibi konuların yer alması gerekiyor.

Özellikle bilinçli bir yola çıkış olması açısından, ek gelirimizi hangi ihtiyacımızı gidermeye ayıracağımızı da netleştirelim. Yeni model bir cep telefonu mu almak istiyoruz, yoksa asıl niyetimiz faturalarımıza, kredi kartı  uzun soluklu destek yaratmak mı?

1- Sevdiğiniz bir işi yapın.

Temelde, sevdiğiniz veya bildiğiniz bir işi yapmayı tercih etmeniz, çok daha makul sonuçlar getirecektir. Ancak hiç bir tecrübeniz olmadan da, daha önce etrafınızda yapanları görüp herhangi bir fikir sahibi olmasanız da, yine de çok severek yapacağınız, farklı bir alandan ek gelir elde etmeniz de mümkün. Önemli olan şey, kararlılıkla araştırmanız ve bulacağınız işte tutarlı olup, erken pes etmemeniz. Eğer ek gelir elde ettiğiniz işiniz, gerçekten zevk aldığınız bir işse, demek ki istikrarlı olmanız kesinlikle başarılı sonuçlar getirecek.

2- Daha önceki deneyimlerinizi yabana atmayın.

 Daha önce bankacılık sektöründe çalışmış ve sonradan ek iş yapmak niyetinde olan bir kişiyi ele alalım. Eğer bu kişi evde ördüğü atkı ve şapkaları satma yoluna giderse, bütün isteğini ve çalışma azmini kısa sürede kaybetme riskiyle karşı karşıya olacaktır. Elbette örgü örmek onun için maksimumda zevk alacağı bir konu da olabilir. İstisnaların kaideyi bozmayacağını bu noktada belirterek, kendisine çok daha fazla getiri ve keyif sağlayabilecek bir diğer ek işi önermek isterim. Mesela küçük firmalara anlaşarak, onların bankalarla ilişkilerini düzenlemek ve kredilendirme alanlarında danışman sıfatıyla destek vermek, çok daha olası bir başarı hikayesi ile sonuçlanacaktır. Kişinin tüm esaslarını ve püf noktalarını bildiği, çeşitli referans, portföy ve dayanaklara sahip olduğu alanları ek iş için seçmesi, bence daha doğru olacaktır.

3- Sabırlı olmak gerektiğini asla unutmayın.

Ek gelir kazanmak isteyen bir çok kişi, işin başlarında hayal kırıklığına uğrayabilir, sıkılabilir ve planladığı kadar çok para kazanamayabilir. Bu yüzden kendimize mutlaka, en az 6 ay- 1 yıl kadar süre vermemiz gerekiyor. Hem bağlantılarınızın, hem de seçtiğiniz işin piyasasının, sizi zamanla tanıyacağını unutmayın. Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir elbette. Bu süreçte çalışmaktan yılmamalısınız. Denemekten ve kapıları tekrar tekrar çalmaktan asla vaz geçmeyin. Pozitif olmanız ve inancınızı yitirmemeniz başarınızın garantisidir.

Yorumlar