Eğitim

İSÜ İle Alişir Nevai Üniversitesi Öğrenci Değiştirecek

İstinye Üniversitesi (İSÜ) ile Özbekistan’ın Taşkent ilinde bulunan Alişir Nevai Üniversitesi arasında öğrenci değişimi protokolü imzalandı.

İSÜ İle Alişir Nevai Üniversitesi Öğrenci Değiştirecek

İstinye Üniversitesi (İSÜ), Özbekistan Alişir Nevai Üniversitesi ile imzalanan öğrenci değişimi protokolüne katılan Alişir Nevai Üniversitesi rektörü Şöhret Siracettinov; Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilere katkıda bulunmanın ana hedefleri olduğunu özellikle belirterek, iki üniversite arasında gerçekleşen bu işbirliğinin, bu ana hedefe önemli bir katkıda bulunacağını ve öğretim üyelerinin karşılıklı ders vermesinin önünü açacağını vurguladı.

Prof. Dr. Erdal Karaöz: 49 Farklı Ülkeden Öğrencimiz var

İstinye Üniversitesi’nin, vakıf üniversiteleri arasında kısa süre içinde kat ettiği gelişmeye dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Karaöz ise şunları söyledi: ‘’Üniversitemizin, Tıp, Sağlık Bilimleri, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Mühendislik, Fen-Edebiyat, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler gibi fakültelerinin bütün bölümlerine Alişir Nevai Üniversitesi’nden öğrenci kabulüne hazırız. Ayrıca üniversitemizde 5.000’in üzerinde öğrencimiz bulunmakta ve bunların 320’si, 49 ülkeden gelen yabancı öğrencilerdir. Hedefimiz bu rakamı çok daha da yukarılara taşımak olacak. Yaptığımız işbirliğinden ötürü mutluyuz.’’

Yorumlar