Dünya

San Fermin festivali iptal edildi

İspanya'nın dünyaca ünlü 'boğa festivali' San Fermin koronavirüs nedeniyle iptal edildi

San Fermin festivali iptal edildi

Pamplona Belediyesi, 6-15 Temmuz'da yapılması öngörülen San Fermin festivalinin, corona virüs salgını nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

San Fermin, bundan önce 1937-1938 İspanya İç Savaşı'nda ve 1978 yılında festivalin ikinci gününde boğa güreşi arenasında çıkan kanlı olaylardan dolayı iptal edilmişti.

İspanya'nın en tanınmış kültürel etkinliklerinden olan San Fermin süresince normalde 280 bin olan Pamplona nüfusu 1 milyonun üzerine çıkıyordu. Pamplona Belediyesinin verilerine göre, festival her yıl kente 74 milyon avroluk ekonomik katkı sağlıyor.

Avrupa'da corona virüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen İspanya'da diğer önemli kültürel etkinliklerden Valensiya'daki Las Fallas (15-19 Mart) ve Sevilya'daki Nisan Fuarı (25 Nisan-2 Mayıs) ile bu yılki Paskalya törenleri (6-12 Nisan) gibi yüksek katılımlı ve ekonomik katkısı büyük etkinlikler salgın yüzünden iptal edilmişti.

Hükümet, corona virüsten en ciddi zararı gören, ülke ekonomisinin lokomotifi turizm sektörünün ve buna bağlı olan kültürel aktivitelerin bu yıl içinde normale dönmesini öngörmüyor. 

İspanya'da Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre, corona virüs nedeniyle şimdiye kadar 21 bin 282 kişi hayatını kaybederken, toplam vaka sayısı 204 bin 178'e çıktı.

Yorumlar