Dünya

Hindistan, Hindistan varyantı'ndan rahatsız oldu

Hindistan hükümeti, Sosyal medya şirketlerine Hindistan varyantı ifadesini kullanmama talimatı gönderdi ve bu ifadenin kullanıldığı tüm içeriklerin derhal kaldırılması istedi.

Hindistan, Hindistan varyantından rahatsız oldu

Hindistan İletişim, Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı,  sosyal medya şirketlerine yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) "Hindistan varyantına" atıfta bulunan içerikleri kaldırmaları talimatını vererek, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) varyantı B.1.617 olarak kaydettiğini ve Hindistan'a atıfta bulunmanın yanlış olduğunu savundu.

BBC’nin haberine göre,  Sosyal medya şirketlerine verilen talimat, Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığından alınan bir hükümet emriyle aktarıldı.

Platformlardan, Kovid-19'un B.1.617 varyantını Hint ya da Hindistan varyantı olarak adlandıran, atıfta bulunan veya ima eden tüm içeriklerin derhal kaldırılması istendi.

Salgında vaka ve ölü sayısında dünyada ilk sırada bulunan ABD'yi, 26 milyon 289 bini aşkın vakayla Hindistan ve 15 milyon 970 binden fazla vakayla Brezilya izliyor.

Kovid-19 kaynaklı can kaybında ise ABD'yi 446 bini geçen ölü sayısıyla Brezilya ve 295 binden fazla can kaybıyla Hindistan takip ediyor.

Yorumlar