Güncel

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde rakiplerimiz belli oldu

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kuralarında. G Grubu'na düşen A Milli Takım'ın rakipleri Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık oldu.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde rakiplerimiz belli oldu

 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kura çekimi, İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirildi.

Yeni tip corona virüs tedbirlerinden dolayı çevrim içi düzenlenen etkinlikte, eski futbolcular Daniele De Rossi ve Rafael van der Vaart görev aldı.

Kura çekimi sonunda Türkiye, G Grubu'nda Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık ile eşleşti.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki gruplar şöyle:

A Grubu: Portekiz, Sırbistan, İrlanda, Lüksemburg, Azerbaycan

B Grubu: İspanya, İsveç, Yunanistan, Gürcistan, Kosova

C Grubu: İtalya, İsviçre, Kuzey İrlanda, Bulgaristan, Litvanya

D Grubu: Fransa, Ukrayna, Finlandiya, Bosna Hersek, Kazakistan

E Grubu: Belçika, Galler, Çekya, Belarus, Estonya

F Grubu: Danimarka, Avusturya, İskoçya, İsrail, Faroe Adaları, Moldova

G Grubu: Hollanda, Türkiye, Norveç, Karadağ, Letonya, Cebelitarık

H Grubu: Hırvatistan, Slovakya, Rusya, Slovenya, Kıbrıs Rum Kesimi, Malta

I Grubu: İngiltere, Polonya, Macaristan, Arnavutluk, Andorra, San Marino

J Grubu: Almanya, Romanya, İzlanda, Kuzey Makedonya, Ermenistan, Lihtenştayn

ŞENOL GÜNEŞ KURAYI DEĞERLENDİRDİ

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Hollanda ve Norveç ile çekişeceklerini söyledi.

Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'nın Avrupa Elemeleri'nde G Grubu'nda Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık ile eşleşen ay-yıldızlı ekibin teknik direktörü, kurayı değerlendirdi.

TRT Spor'a telefonla bağlanan Güneş, "Kura bir şans işi. Hayırlı olsun. Uzun zamandır katılamadığımız Dünya Kupası'na katılmak için olağanüstü çalışmak gerekiyor. Bu takımların hepsi güçlü." diye konuştu.

Üçüncü torbadan güçlü Norveç'in geldiğini aktaran tecrübeli teknik adam, "Cebelitarık ile daha önce hiç karşılaşmadık. Letonya'ya 2004 Avrupa Şampiyonası öncesi kaybetmiştik. Çekişeceğimiz takımlar kağıt üzerinde Hollanda ile Norveç görünüyor. Önemli olan bütün maçları kazanmak için sahaya çıkmak. Biz de öyle yapacağız. Hedefimiz Dünya Kupası'na katılmak. Hollanda ile daha önce oynayıp kazanmıştık ama güçlü bir takım. Norveç'in güçlü oyuncuları var" ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş, rakipleri çalışacaklarını vurgulayarak, "Hem rakipler hakkında bilgi toplayacağız hem de analizlerini yapacağız. Kendi takımımızda kadromuz aşağı yukarı belli. 'Bizim çocuklarımız' dediğimiz iyi oyuncularımızla bu gruptan çıkmaya çalışacağız" şeklinde görüş belirtti.

Hollanda'nın zor takımlardan biri olduğunu anlatan Güneş, "Bana göre Fransa, Hırvatistan, Danimarka, Almanya, Portekiz bize daha uygun. Hollanda, son dönemde hem Almanya hem de Fransa ile yaptığı maçlarda çok iyi futbol oynadı. Yeniden bir çıkış yapmak istiyorlar. Hangi takım olursa olsun her maça kazanmak için çıkan, sevimli, tutkulu, çalışkan, sonuna kadar savaşan bir takım olup, oyuncu kalitemizle ülkemizi iyi tanıtmak istiyoruz. Bir yola girdik. Bu yolun sonu da aydınlık olsun istiyoruz. Dünya Kupası'na gitmek için önümüze kim çıkarsa onu yenmek için çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

CENK TOSUN: BİRİNCİ OLARAK ÇIKMAK İSTİYORUZ

İngiltere'nin Everton takımında forma giyen milli futbolcu Cenk Tosun, 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılacaklarına inandıklarını söyledi.

Cenk, Türkiye'nin Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'nın Avrupa Elemeleri'nde G Grubu'nda Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık ile eşleşmesini değerlendirdi.

TRT Spor'a telefonla bağlanan golcü futbolcu, Hollanda ve Norveç'in güçlü ekipler olduğunu belirterek, "Birinci torbadan kimi çeksek zor rakip olacaktı. Hollanda da çok güçlü bir rakip. Bize benzer yeni bir yapılanmaya girdiler. Takımı gençleştirdiler, iyi top oynuyorlar. Almanya ve Fransa'nın olduğu grupta iyi işler yapmışlardı. Zamanında yendik. İnşallah yine yeneriz. Üçüncü torbadan beklemediğimiz biraz zor bir rakip çıktı. Bizim kalitemizde bir takım olmadıklarını düşünüyorum." diye konuştu.

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle gelecek yıla ertelenen 2020 Avrupa Şampiyonası'nın elemelerinde iyi futbol oynadıklarını aktaran Cenk, "2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynadığımız maçlardaki gibi odaklanır ve üzerine koyarsak, bu grubu lider tamamlayacağımızı veya ikinci olarak play-off'tan Dünya Kupası'na gideceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Milli futbolcu, Hollanda ve Norveç dışındaki takımları küçümsemediğini vurgulayarak, "Karadağ, Letonya ve Cebelitarık'ı küçümsemek istemiyorum ama zirve yarışı Hollanda, Türkiye ve Norveç arasında geçecek. Hollanda çok iyi bir takım. Norveç'te Sörloth, Haaland ve Odegaard var. Bizde de çok yetenekli oyuncular var. İyi ve güzel bir hava yakaladık. Bunu da Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde gösterdik. Avrupa Şampiyonası'nda daha iyi olduğumuzu herkes görecek. İnşallah birinci olarak çıkmak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Uzun süreli sakatlıktan çıkan 29 yaşındaki hücum oyuncusu, Everton'daki durumuyla ilgili şunları kaydetti:

"Yaklaşık 2 aydır takımla çalışıyorum. Kadroya giriyorum. Hoca, yavaş yavaş oyuna alıyor. Az da olsa bana güvenip oyuna alıyor. İdmanları iyi yapıyorum, hoca ile aram çok iyi. Yaklaşık 8 ay oynamadığım için zorlandım ama yüzde 100'lük konuma geldim. Gün geçtikçe daha iyi hissediyorum, dizim tutuyor, hiçbir sorun yok. Aralıkta 8 maç oynayacağız. Orada bana da şans gelecektir. Hazır olup, oynadığım maçlarda takıma katkı vermek ve goller atmak için elimden geleni yapacağım."

AVRUPA ELEMELERİ FORMATI

Avrupa elemelerinde takımlar, 6'şarlı 5 ve 5'erli 5 gruba ayrılacak.

Takımlar, gruplarında iç ve dış sahada olmak üzere birbirleriyle iki kez karşılaşacak. Bu karşılaşmalar, gelecek yıl mart ile kasım ayları arasında oynanacak.

Gruplarını lider tamamlayan 10 takım, doğrudan 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılacak. Grup ikincisi 10 takım ile UEFA Uluslar Ligi'nden gelecek iki ekip ise play-off maçlarına çıkarak Dünya Kupası vizesi arayacak.

Tek maç eleme usulüyle oynanacak 12 takımlı play-off maçlarının ardından Dünya Kupası'na katılacak diğer 3 ülke de belli olacak.

Yorumlar