Güncel

2021 Türkiye Grand Prix tarihi değişti

Dünya genelinde koronavirüs vakalarının artmasının ardından Formula 1 yönetimi, 2021 Türkiye Grand Prix'sinin tarihi değiştiğini açıkladı.

2021 Türkiye Grand Prix tarihi değişti

Formula 1 yönetimi, 2021 sezonu takviminde değişiklik yaptı. 2021 Türkiye Grand Prix’sinin tarihi de değişti.

Hatırlanacağı üzere Formula 1 Türkiye GP’sinin 1-3 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanıyordu. Bunun yanı sıra Formula 1 yönetimi, 23 yarışlık bir takvim planlamıştı. Ancak son günlerde koronavirüs vakalarının bazı ülkelerde yeniden artış göstermesinin ardından ilk etapta Japonya takvimden çıkarıldı.

Böylelikle yarış takvimi 22‘ye düştü ve tarihlerde de bazı değişiklikler yapıldı. Bunun üzerine Japonya’nın 8-9-10 Ekim takvimi Türkiye’ye verildi. Formula 1 yönetiminden gelen açıklamalara göre 2021 Türkiye Grand Prix’sinin 8-9-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

İstanbul Park’ın genel müdürü Sadi Hezber tarafından yapılan açıklamada, ”Tüm dünyada pandeminin sebep olduğu karmaşıklık sebebiyle bu sezonki yarış takviminde pek çok kez değişiklik oldu. Intercity İstanbul Park olarak bu süreçte de Formula 1 yönetimiyle sıkı temasta bulunarak, belirsizlikler noktasında çözüm önerilerimizi sunduk ve uyum yeteneğimizi sergileyerek güncellenen takvimdeki yerimizi koruduk. Kesinleşen takvime göre 8-9-10 Ekim tarihlerinde dünyanın gözü İstanbul’da ve Intercity İstanbul Park’ta olacak. Bu kapsamda bilet satışlarımız da devam ediyor.”

”Mevcutta bilet satın almış seyircilerimizin herhangi bir işlem yapması gerekmiyor. Geçtiğimiz yılın en iyi yarışını gerçekleştirerek Türkiye’ye yaşattığımız gururu bu yıl seyircili olarak tekrar edeceğiz. Bu heyecana ortak olma fırsatını kaçırmak istemeyenleri zaman kaybetmeden biletlerini satın almaya davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar