Aslan balıklarının sayısı artıyor

İstilacı bir tür olarak bilinen aslan balıklarının popülasyonu hızla artarken, fotoğraf sevdalısı dalışseverler onların sunduğu görsel şölene hayran kalıyor.

Aslan balıklarının sayısı artıyor
İstilacı bir tür olarak bilinen, dikenleri zehirli olan aslan balıklarının popülasyonu hızla artarken, fotoğraf sevdalısı dalışseverler onların sunduğu görsel şölene hayran kalıyor. Su altı canlılığı açısından ön plana çıkan İzmir'in Karaburun ve Seferihisar ilçelerinde görülmeye başlanan aslan balığı, fotoğraf sevdalısı dalışseverlere görsel zenginlik sunuyor. Son dönemde popülasyonu arttığı gözlenen aslan balığı da fotoğraf tutkunu dalgıçlar tarafından su altında kayıt altına alınıyor. Yurt içi ve dışından gelen dalışseverler de aslan balığını fotoğraflamak istiyor.
131
Aslan balıklarının sayısı artıyor
Ege'de, eğitim öğretim döneminin sona ermesi ve tatil sezonunun başlamasıyla dalış turizmi de hareketlendi. Tatil için Ege kıyılarını seçenlerden bazıları İzmir'deki dalış merkezlerin yolunu tutuyor.
231
Aslan balıklarının sayısı artıyor
Karaburun ve Seferihisar ilçelerini tercih eden dalışseverler, birbirinden farklı deniz canlılarını doğal ortamında görme imkanı buluyor. Profesyonel eğitimlerini tamamlayarak aldıkları brövelerle derin dalış yapanlar maksimum 30 metre derinliğe kadar inerek su altındaki canlılığı yakından gözlemliyor.
331