Yağ yakmayı sağlayan 4 basit egzersiz

MACFit Merter Eğitmeni Mustafa Güler, fit bir vücuda sahip olmak için yağ yakmaya yardımcı dört etkili egzersiz paylaştı. Tüm vücudu çalıştıran zayıflama egzersizleri ile kolay ve etkili egzersizler ile yağ yakarken kas da kazanabilirsiniz.

Yağ yakmayı sağlayan 4 basit egzersiz


Burpees – (10-12 tekrar)

Ayakta dururken squat pozisyonuna indikten sonra ellerini ayaklarının hemen önünde yere koy. El üstünde plank pozisyonunu oluşturmak için bacaklarınla geriye doğru zıpla ve şınav pozisyonu al. Daha sonra bacaklarını göğsüne geri getir ve ardından hareketi bitirmek için kuvvetli bir şekilde zıpla. 10-12 tekrar yap.
14
Yağ yakmayı sağlayan 4 basit egzersiz
Dumbbell Squat Press (10-12 tekrar)

Squat ve baş üstü press kombinasyonlarından oluşan bu bileşik egzersiz, omuz, bacak ve kalça gibi büyük yağ yakıcı kas gruplarını oluşturmaya yardımcı olur. Tüm vücudu çalıştıran egzersiz, bir çift dumbbell ile yapılır. Önce dumbbellar omuzların yanında iken topukları yere doğru bastırarak çömel. Ayağa kalkarken dumbbelları başının üstüne doğru kaldır. 10-12 tekrar yap.
24
Yağ yakmayı sağlayan 4 basit egzersiz
Kettlebell Swings – (10-12 tekrar)

Kettlebell’i iki elinle sıkıca kavra, ayaklarını omuz genişliğinden biraz daha geniş olacak şekilde aç. Başını yukarıda ve göğsünü de dik tutarak kalçandan öne doğru eğil. Kollarını düz tutarak, kettlebell’i omuz hizana getir. Bu esnada kettlebell’i kalça kuvvetinle ittiğinden emin ol, kettlebell omuz hizana geldiğinde kalçanı sık. 10-12 tekrar yap.
34