Leto, Apollon ve Artemis'in 7 metrelik heykelleri ayağa kaldırılıyor

İzmir'in Menderes ilçesindeki Antik Çağ kehanet merkezi Klaros Kutsal Alanı'nın sembolü olan mitolojik tanrılardan Leto, Apollon ve Artemis'in 7 metre büyüklüğündeki orijinal heykelleri, 2 bin 100 yıl sonra yeniden orijinal görüntülerine kavuşacak.

Leto, Apollon ve Artemisin 7 metrelik heykelleri ayağa kaldırılıyor
İzmir'in Menderes ilçesindeki Antik Çağ kehanet merkezi Klaros Kutsal Alanı'nın sembolü olan mitolojik tanrılardan Leto, Apollon ve Artemis'in 7 metre büyüklüğündeki orijinal heykelleri, 2 bin 100 yıl sonra yeniden orijinal görüntülerine kavuşacak. Şu anda 35 ayrı parçaya ayrılmış durumdaki heykellerin restorasyon çalışmasının yaklaşık 3-4 yıl sürmesi bekleniyor.
121
Leto, Apollon ve Artemisin 7 metrelik heykelleri ayağa kaldırılıyor
Antik Çağda İyonya'nın en önemli kutsal alanları arasında yer alan İzmir'in Menderes ilçesindeki Antik Çağ kehanet merkezi Klaros Kutsal Alanı'nda, insanların "gelecekten haber almak" için ziyaret ettiği tapınaktan 1950-1961 yılları arasında yürütülen arkeoloji kazılarında çıkarılan büyük heykel parçaları konservasyon çalışmasına alındı.
221
Leto, Apollon ve Artemisin 7 metrelik heykelleri ayağa kaldırılıyor
Yunan mitolojisinin anne tanrıçası Leto ile ikiz çocukları kehanet tanrısı Apollon ve doğa tanrıçası Artemis'e ait heykel parçaları, uzmanlar tarafından restore edildikten sonra antik çağdaki evlerine yerleştirilecek.

321