Uzay

Mars'a yaşamı NASA araçları götürmüş olabilir iddiası

Cornell Üniversitesi öğretim üyesi Christopher Mason, NASA'nın Mars'a kendi eliyle yaşam götürmüş olabileceğini iddia etti.

Marsa yaşamı NASA araçları götürmüş olabilir iddiası

NASA (ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) Mars'a gönderdiği keşif aracı Perseverance'ın çalışmalarıyla Kızıl Gezegen'nin yaşanabilir bir yer olup olmadığını anlamaya çalışırken, zaman zaman kimi bilgileri de paylaşıyor.

Perseverance, şu sıralar ilginç bir iddiaylagündemde.

Cornell Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Christopher Mason, BBC'ye yaptığı açıklamada Mars'taki yaşamın bizzat NASA tarafından dizayn edilmiş olabileceğini iddia etti.

İddiaya göre Mars'a yaşam, bizzat NASA tarafından götürülmüş olabilir. Peki nasıl?

Christopher Mason, NASA'nın Perseverance'ı Mars'a göndermeden önce dikkatlice temizlediğini söylüyor. NASA'nın böyle bir şey yapmış olmasının nedeni ise Mars'a Dünya'dan mikrop ya da bakteri gibi yaşamla ilgili bir şey göndermemek. Ancak Mason'a göre bu temizlik, pek de yeterli olmayabilir. Mason'u destekleyen uzmanlar, Mars'ta eninde sonunda yaşam izine rastlanacağını ancak bunun Dünya'dan da götürülmüş olabileceğini söylüyor.

Bilim adamları Mars Mantarlarının sırrını araştırıyorMars'ta bugüne dek bir çok şey olduğu iddia edildi. Ama bu kez iddia değil gerçek bir olgu var. Cevabı aranan soru şu: Bu bir canlı mı yoksa hızlı şekil değiştiren bir mineral mi?

 Ancak böylesi bir durumun gerçekleşmesi durumunda Mars'ta neler yaşanacağı kimse tarafından bilinmiyor. Mason, Dünya koşulları ile uzay ve Mars koşulları arasında çok büyük farklar olduğunu, DNA'ların bu farklı koşullarda mutasyona uğrayarak yepyeni DNA'lar üretebileceğini söylüyor. Dikkat çekici açıklamalar, önümüzdeki günlerde çok daha fazla konuşulabilir gibi görünüyor.

Eray Kalelioğlu - webtekno.com

Yorumlar