Uzay

James Webb teleskobunun uzayda çektiği ilk fotoğraf

Hubble'dan sonra uzaya gönderilen ikinci uzay teleskobu olan James Webb teleskobunun çektiği ilk tam renkli fotoğraf Beyaz Saray'da düzenlenen törenle dünyaya sunuldu.

James Webb teleskobunun uzayda çektiği ilk fotoğraf

ABD Havacılık ve Uzay Ajansına (NASA) ait, uzayın derinliklerini gözlemleyen James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen ilk tam renkli fotoğraflar, Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ABD Başkanı Joe Biden tarafından kamuoyuyla paylaştı.

 Beyaz Saray'da düzenlenen törende NASA yetkilileri, Biden'a teleskopun çektiği ilk fotoğraf hakkında bilgi verdi ve NASA'nın 12 Temmuz'da yapacağı detaylı fotoğraf ve veri paylaşımının tarihi nitelikte olacağının altını çizdi.

Söz konusu fotoğrafların ABD'nin gücünün bir göstergesi olacağını belirten Biden, "Bu fotoğraflar tüm dünyaya Amerika'nın büyük şeyler yapabileceğini gösterecek ve özellikle Amerikalı çocuklara hiçbir şeyin bizim kapasitemizin üzerinde olmadığını anımsatacak." değerlendirmesinde bulundu.

Biden'ın konuşmasının ardından daha önce insan gözüyle görülmemiş galaksilerin bir fotoğrafı kamuoyuyla paylaşıldı. Söz konusu fotoğraf, bugüne kadar evrendeki galaksilere ilişkin çekilen en derin ve net fotoğraf olma özelliği taşıyor.

James Webb gezegenlerde yaşamı araştıracak

Yorumlar