Teknoloji

Twitter, Otomatik Tweet Çevirme Özelliğini Test Ediyor

Sosyal medya devi Twitter, resmi Twitter Brezilya hesabından yapılan paylaşıma göre otomatik tweet çevirme özelliğini test ediyor. Test, yalnızca Brezilya'daki sayılı kullanıcı üstünde gerçekleşiyor.

Twitter, Otomatik Tweet Çevirme Özelliğini Test Ediyor

Günümüzün en büyük sosyal medya platformlarından Twitter, her gün milyonlarca kullanıcının giriş yaptığı bir mecra konumunda yer alıyor. Ancak 300 milyondan fazla kullanıcı sayısına sahip platform, haliyle herkesin aynı dili konuştuğu bir yer değil. İşte bu noktada Twitter'ın farklı dilleri anlamamızı sağlayacak çeviri aracı devreye giriyor.

Twitter hesabınıza giriş yaptığınız takdirde farklı dillerde paylaşılan Tweetleri paylaşımların altında yer alan 'Tweeti çevir' seçeneğine tıklayarak kendi dilinize çevirebiliyorsunuz. Twitter, paylaşılan Tweeti Google hizmetleri aracılığıyla çevirerek kendi dilinizde size sunuyor.

Twitter, otomatik olarak tweet çevirecek:

Ancak gördüğünüz üzere bu özellik Twitter'da otomatik olarak gerçekleşmiyor. Farklı dillerde paylaşılan Tweetler, siz onları çevirme komutu vermediğiniz sürece orijinal dilde görüntüleniyor. Ancak Twitter'ın resmi hesaplarından biri tarafından yapılan bir paylaşıma göre bu durum yakında değişebilir.

Twitter'ın resmi Brezilya hesabından yapılan paylaşıma göre platform, paylaşılan Tweetleri otomatik olarak çevirme özelliği üzerinde çalışıyor. Paylaşıma göre test, yalnızca Brezilya'da olan ve iOS ve Android kullanan sınırlı bir grup insan için geçerli durumda. 

Twitter Brezilya tarafından yapılan paylaşımda testlerin bugün başladığı belirtilirken aynı zamanda özelliğin ne işe yarayacağı ufak bir şekilde açıklandı. Açıklamaya göre Twitter, bu özellik sayesinde farklı dillerde paylaşılan Tweetleri size otomatik olarak sizin dilinizdegösterecek.

Tabii yapılan çevirilerin doğruluğu muhtemelen şu anda kullanılan manuel tweet çevirme özelliğinden farksız olmayacak. Yine de Tweetleri farklı dillerde görüntülemek yerine karşılarına otomatik olarak kendi dillerinde çıkmasını isteyen kullanıcılar, Twitter'ın yeni özelliğini hoş karşılayabilirler.

Kaynak:Webtekno.com

Yorumlar