Teknoloji

Türk Milli Klavye Takımı yine rakip tanımadı

Türk Milli Klavye Takımı, Dünya İnternet Klavye Şampiyonasında bu sene de rakip tanımadı ve bir rekorla olmak üzere 9 madalya kazandı.

Türk Milli Klavye Takımı yine rakip tanımadı

839 yarışmacının katıldığı, Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya İnternet Klavye Şampiyonasında yaklaşık 2 ay süren finaller yine Türk takımının lehine sonuçlandı.

Geçen sene düzenlenen yarışmada Türkiye Milli Takımı, rekor sonuçlarla 8 madalya alarak şampiyonadan birinci olarak ayrılmıştı. Bu seneki değişiklik madalya sayısı oldu: Milli takımımız, 9 madalya kazanarak bu yıl da Dünya Şampiyonu oldu.

20 ülkenin katıldığı yarışmanın finalleri, 15 Mart – 12 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. Anadil ve çok dilli (16 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan toplam 8 yarıştaki en iyi 3’er yarışçıya toplam 24 madalya verildi. Türkiye Milli Takımı; biri dünya rekoru olmak üzere 3 şampiyonluk, 2 ikincilik ve 4 üçüncülük kazanarak takım halinde turnuva şampiyonu oldu. Diğer 15 madalyayı ise Çekya (5 madalya), Japonya (3 madalya), İtalya (3 madalya), ABD (1 madalya), Polonya (2 madalya) Slovakya (1 madalya) ülkeleri kazandı. 

Geçen senenin rekorlu 0 - 12 yaş Dünya Şampiyonu Nisan Maya Tunçoğlu, bu sene 13 - 16 yaş aralığında kendi rekorunu kırdı

Yarışmanın 0 - 12 yaş kategorisine Afyonkarahisar’ın Miralay Reşatbey İlkokulu’ndan katılan Merve mutlu, dakikada 80 sözcük yazarak Dünya Şampiyonu oldu. Afyonkarahisar’ın Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Nisan Maya Tunçoğlu ise geçen seneki rekorunu kırarak 13 - 16 yaş grubunun Dünya Şampiyonu oldu. Tunçoğlu, geçen seneki yarışmada dakikada 109 kelimeyle birinci olmuştu. Bu sene bu sayı 135’e çıktı.

17 - 20 yaş kategorisinin birincisi ise, Şişli Şampiyon Kursu’ndan Mete Özenoldu. Özen, dakikada 119 kelime yazarak Dünya Şampiyonu oldu.

Madalya kazanan diğer Milli Takım yarışmacıları:
Şerife Nisa Erdin (Afyonkarahisar/Sandıklı Miralay Reşatbey İlkokulu, 2 madalya)
Miray Kayacan (Afyonkarahisar/Sandıklı Miralay Reşatbey İlkokulu)
Nisan Maya Tunçoğlu (Afyonkarahisar/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu, 2 madalya) 
Bağdagül Özkan (Afyonkarahisar/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu)
Erdi Çiller (Danıştay Başkanlığı)

Yorumlar