Teknoloji

Social Media Awards Turkey 2019'da kazananlar açıklandı

2019 yılı Sosyal Medya Ödülleri'ni kazananlar belli oldu. Ödül almaya hak kazananlar 3 Mayıs’ta Raffles İstanbul’da düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Social Media Awards Turkey 2019da kazananlar açıklandı

Marketing Türkiye ve Bo­omSonar iş birliğiyle ha­yata geçirilen, marka ve ajansların sosyal medya performanslarını objektif verilere dayalı olarak ölçen Social Media Awards Turkey’nin üçüncüsü 3 Mayıs’ta Raffles İstanbul’da düzenlendi.

Deloitte Türkiye’nin uzman­lığıyla katkıda bulunduğu yarışmaya bu yıl rekor başvuru yapıldı. Social Media Awards Turkey'in değerlendirmeye aldığı proje sayısında bir önceki yıla oranla yüzde 24'lük artış yaşandı. Yarışmanın ödül törenine sektörün önde gelen marka ve ajans temsilcilerinin yanı sıra, Social Media Awards Turkey jüri üyeleri, dernek başkanları ve sosyal medyayı en iyi kulla­nan ünlüler ve sosyal medya fenomenleri de katılım gösterdi.

Bölümler ve ödüller

Ayrıca yarışmada 16 ayrı kategoride sosyal medyayı en iyi kullanan ünlüler ve feno­menler de ödüllendirildi. Başvuruları de­ğerlendiren jüride PR, medya satın alma, sosyal medya ve dijital ajans temsilcileriy­le fikir önderleri, akademisyenler ve der­nek yöneticileri yer aldı.

Bu sene üçüncüsü düzenlenen Social Me­dia Awards Turkey 2019’da 1 Mart 2018- 12 Mart 2019 tarihleri arasında dijitalde yayınlanan çalışmalar katıldı. Yarışmanın ödüllendirme sistemiyse Jüri Ödülleri, BoomSonar’ın “Sosyal Medya Marka En­deksi” olan SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri ve Grand Prix olmak üzere üç bö­lümden oluştu.

Veri Ödülleri’nde sıralama yapılırken SocialBrands’in 30’dan fazla veri temelli kriter kullanan algoritması temel alındı. Tüm bölümlerde en başarılı işler Altın, Gümüş ve Bronz Ödüllerin sa­hibi oldu

Yorumlar