Teknoloji

Samsung 3 ekranlı katlanabilir telefon üretecek

Samsung yeni katlanabilir cihazları piyasa sürmeye hazırlanıyor. 3 ekranlı Samsung cihazları tasarlayan şirket iki yeni patent aldı.

Samsung 3 ekranlı katlanabilir telefon üretecek

Galaxy Z Fold Tab’i üzerinde çalıştığı medyaya sızdırılan Samsung,  üçe katlanabilen telefonu ve hızlı şarj desteğine sahip S-Pen kalem patenti aldı.

LetsGoDigital‘in aktardığı bilgilere göre Samsung, kalem içeren katlanabilir elektronik cihaz ve üç ekrandan oluşan çift katlanabilir bir telefon üzerinde çalışıyor.

Üç ekranlı telefonun tasarımına bakıldığında telefonların sol ve sağ ekranları katlandığında orta ekranın üst kısmında cihazı kolayca açıp kapatmak için ufak bir boşluk yer alıyor. Ayrıca Samsung hem dışa hem de içe katlama tasarımlarına sahip olma olasılığını da araştırıyor.

Patenti alınan bir diğer ürün ise katlanabilir telefon için manyetik S-Pen. Kalem, iki yana katlanır ekran arasındaki küçük bir girintiye oturacak. Ayrıca patent, S-Pen’in yerinde oturduğu anda, kalemin kablosuz olarak şarj edilmesini sağlayanyüksek hızlı şarj moduna nasıl girdiğini de gösteriyor. Telefon tamamen katlanmadığında ve S-Pen hala takılı kaldığında, kalem standart şarj moduna geçiyor.

Bu iki patentin haricinde telefon katlandığında kameraları kullanabilmek için çift delikli ekran tasarımına geçileceği belirtiliyor.

Yorumlar