Teknoloji

Open P-TECH Türkçeleşti

IBM’in bu yılın ilk yarısında Türkiye’de kullanıma sunduğu dijital eğitim platformu Open P-TECH, sistemine Türkçe’yi de ekledi.

Open P-TECH Türkçeleşti

Platform gençleri ve eğitimcileri, yapay zeka, bulut bilişim ve siber güvenlik gibi teknolojiler ile tanıştırmanın yanı sıra, tasarım odaklı düşünme, çeviklik gibi profesyonel beceriler konusunda bilgilendirmek amacıyla kullanıma sunuldu. Herkesin kullanımına açık ve ücretsiz olan platforma, https://www.ptech.org/tr/open- p-tech/ linki üzerinden ulaşılabiliyor.

IBM Türkiye Ülke Genel Müdürü Volkan Sözmen konu ile ilgili şunları söyledi: “Bu yıl Nisan ayında kullanıma sunduğumuz Open P-TECH platformumuza kayıt olanların sayısında yüzde iki yüz artış gözlemledik. Platforma olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Biz de içeriklerimizi zenginleştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Uzaktan eğitime olan ihtiyacın her geçen gün arttığı bu dönemde, platformu Türkçe içerikle de kullanıma açarak, bu katılımın artmasını desteklemeyi ve geleceğimize yön verecek gençlerimizin dijital dönüşümü yönetebilecek becerilerle donanmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

Yorumlar