Teknoloji

NASA, Boeing Starliner-1 Görevinde Yer Alacak Üçüncü Astronotu Açıkladı

ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bugün paylaştığı açıklamada Boeing Starliner-1 görevinde yer alacak üçüncü astronotu açıkladı. O astronot, daha önce hiç uzaya çıkmamış Jeanette Epps oldu.

NASA, Boeing Starliner-1 Görevinde Yer Alacak Üçüncü Astronotu Açıkladı

Uzun süredir NASA bünyesinde testlere tabi tutulan Boeing'in CST-100 Starliner mürettebatlı uzay aracı, önümüzdeki aylarda mürettebatlı bir şekilde uzaya fırlatılacak. Boeing Starliner-1 ismiyle anılacak bu görev, NASA astronotlarını Crew Dragon gibi Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşıyacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 6 ay kalacak astronotları taşıyan Boeing Starliner uzay aracının içinde bulunacak astronotlarsa NASA tarafından açıklandı. Daha önce yapılan açıklamalarda NASA astronotu Sunita L. Williams ve Josh A. Cassada'nın ardından araçta bulunacak bir astronot daha bugün netleşti.

Jeanette Epps için bir ilk olacak:

NASA tarafından paylaşılan basın açıklamasına göre Boeing Starliner-1 görevinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek astronotlar arasına Jeanette Epps de katıldı. Böylelikle Starliner-1 görevinde uzay aracında bulunacak astronotların sayısı da 2'si kadın 1'i erkekolmak üzere 3'e yükseldi.

NASA astronotu Jeanette Epps, 1992 yılında LeMoyne College'da fizik bölümünden mezun oldu. 2000 yılında doktorasını tamamlayan Jeanette Epps, daha önce hiç uzayda bulunmadı. Yani Boeing Starliner-1 görevi, NASA astronotu Jeanette Epps için bir ilk olacak.

2018 yılında uzay aracında bulunacağı açıklanan iki astronottan biri olan Josh A. Cassada da bu heyecanı Jeanette Epps ile paylaşacak. Zira Cassada da Jeanette Epps gibi daha önce hiç uzayda bulunmadı. Diğer astronot olan Sunita L. Williams ise bu görevle birlikte 3. kez uzaya çıkmış olacak.

NASA, şu ana kadar Boeing Starliner-1 görevi için net bir tarih vermedi. Ancak Boeing CST-100 Starliner aracının ilk operasyonel mürettebatlı görevi olacak olan görev, NASA'nın açıklamasına göre 2021 yılı içinde gerçekleştirilecek. Dört kişilik uzay aracında yer alacak dördüncü astronotun kim olduğuysa önümüzdeki zamanlarda açıklanacaktır.

Yorumlar