Teknoloji

Mobil oyuncu anketi sonuçlarına göre en çok oynanan oyun türleri

Türkiye’deki Mobil Oyuncuların tercihleri neler?

Mobil oyuncu anketi sonuçlarına göre en çok oynanan oyun türleri

Mobil reklam platformu AdColony, Türkiyedeki mobil oyuncuların nasıl zaman geçirdikleri, mobil oyunlara yaklaşımları, ruh halleri ve tercihlerini Nielsen şirketi aracılığı ile 500 kişilik anketle araştırdı.

Anket sonuçlarına göre; Türkiye’deki yetişkinlerin %78’i mobil oyun oynadığını belirtirken, mobil oyuncuların %52 sini erkekler oluşturuyor. Mobil oyunları yalnızca gençler oynar klişesi ise ankete katılanların %42’sinin 30-49 yaş arasında olmasıyla yıkılıyor.

Oyun oynarken cihaz tercihleri kişiden kişiye değişse de mobil cihazlarımızın her zaman yanımızda, cebimizde, çantamızda olması onları vazgeçilmez kılıyor.

Ankete katılanların %70’i oyun oynamak için akıllı telefonlarını her gün kullandığını belirtirken, %47’si ise gün içerisinde 2-3 kere mobil oyun oynadığını belirtiyor.

En çok tercih edilen oyun türleri; Puzzle, Trivia, Kelime, Kart ve Macera oyunları

Kişisel zevkler ve tercihler de mobil oyunlar özelinde gün yüzüne çıkıyor. Türkiye’de kullanıcıların oynamayı en çok tercih ettiği oyun türü % 48 ile Puzzle/Trivia/Kelime oyunları olurken, %37 ile Kart ve Aksiyon/Macera oyunları, %33 ile Strateji oyunları ve yine %33 ile Spor/Yarış oyunları takip ediyor. Kullanıcıların %29’u cihazlarında 2 oyun yüklü olduğunu belirtirken, %15’i ise 5 oyun yüklü olduğunu bildiriyor.

Türkiye’deki mobil oyuncuların %60’ı mobil oyunları eğlenceli bulduğu için oynadığını belirtirken, %57’si ise mobil oyunların kendilerini rahatlatıp, streslerini azalttığı için oynadığını bildiriyor. Katılımcıların %49’u ise mobil oyun oynarken kendilerini çok iyi hissettiğini belirtiyor.

Oyun oynarken müzik dinleyenlerin oranı yüzde  67

 Türkiye’deki katılımcıların % 67’si mobil oyun oynarken müzik dinlediğini, % 51’i ise televizyon izlediğini belirtiyor. Yalnızca reklam aralarında değil, izledikleri program esnasında mobil oyun oynadığını söyleyenlerin oranı ise %80.

Para harcamak yerine ödüllü video reklamlar izleniyor

Katılımcıların %57’si mobil oyun içinde para harcamayacağını söylerken, %75’i oyun içinde ilerlemek veya ödül kazanmak için para ödemek yerine ödüllü video reklamları izlemeyi tercih ettiğini belirtiyor.

Yorumlar