Teknoloji

Mikrodalga fırın kullanırken yapılan en büyük hata

Her ne kadar pek fazla risk içermediği iddia edilse de mikrodalga teknolojisi kullanırken ihmalin elden bırakılması tehlikeli sonuçlara yol açar.

Mikrodalga fırın kullanırken yapılan en büyük hata

Mikrodalga teknolojisi yüksek frekanslı titreşimlerle besinlerin molekülerini harekete geçirerek hızlı bir şekilde ısınmasını sağlıyor. Bu sayede çok kısa bir sürede çok yüksek bir ısı yarattığı için, özellikle pişmiş ama buzdolabında soğumuş besinleri bir iki dakika içinde pratik olarak yeniden ısıtmak için kullanılıyor.

Ancak mikrodalga teknolojisi, dikkat edilmediğinde kullanıcısına zarar verebilecek riskler içeriyor.

Mikrodalga teknolojisi nedir ve nasıl kullanılmalıdır?

Mikrodalga teknolojisi 2. Dünya Savaşı sırasında askeri ekipmanların üretimi ve dizaynı üzerine yapılan çalışmalarda keşfediliyor. Bu teknolojisinin endüstride zengin bir kullanım alanı bulunuyor ancak gıda endüstrisi de en yaygın şekilde mikrodalga enerjisinin kullanıldığı alanlardan biridir. Bu enerji yemek pişirme, buz çözme, temperleme, kurutma, dondurarak kurutma, pastörizasyon, sterilizasyon, fırında pişirme ve ısıtma işlemlerinde kullanılabiliyor.

Ev tipi mikro dalga fırınların, kapağı mutlaka kaparılmalıdır. Kapak açıldığı anda cihazın çalışmasını durduracak bir güvenlik mekanizması vardır ama tedbir elden bırakılmamlı. 

En büyük hata

Evlerde yapılan en büyük hata, mikrodalga fırınların içine metal tabak veya kaseler koymak oluyor ki, bu durumda fırının içinde parlayan kıvılcımlar fırına zarar verecek derecede bir elektrik akımının oluşmasına neden olabiliyor. Bunun dışında, mikrodalga fırınların yarattığı bir risk bulunmuyor.

Yorumlar