Teknoloji

Google Fotoğraflar'da ücretsiz depolama bitiyor

Fotoğraf ve video depolama uygulaması Google Fotoğraflar, ücretsiz depolama alanı hizmetini 1 Hairan'dan itibaren sonlandırıyor.

Google Fotoğraflarda ücretsiz depolama bitiyor

1 Haziran’dan itibaren Google Fotoğraflar (Google photos) uygulamasına yüklenen tüm yeni fotoğraflar ve videolar, her Google hesabıyla birlikte gelen ücretsiz 15 GB kapasiteye (veya bir Google One üyesi olarak satın almış olduğunuz ek alana) dahil olacak. Google hesabıyla gelen 15 GB kapasiteye dahil olan servisler önceden Drive ve Gmail‘di. Ancak, yeni karar ile bu servislere Fotoğraflar da katılıyor.

1 Haziran tarihine kadar Fotoğraflar uygulamasını eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. Depoladığınız fotoğraflar ve videoların kapasitesi büyükse, bir an önce yedeklemenizi öneririz. Google Fotoğraflar tarafından sağlanan ücretsiz depolama alanı, Pixel kullanıcıları için değişmeyecek. Pixel kullanıcıları bu değişiklikten muaf olacak.

Yaklaşık 5 yıl önce kullanıma sunulan ve telefondaki fotoğrafları / videoları kısıtlama olmadan görüntülemenize olanak sağlayan Fotoğraflar uygulaması için talep oldukça yüksek. Google Fotoğraflar uygulamasında 4 trilyondan fazla fotoğraf saklı. Üstelik, kullanıcılar her hafta 28 milyar yeni fotoğraf ve video ekliyor. Artan talebe ayak uydurmak ve daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Google, Fotoğraflar uygulaması ile gelen sınırsız depolama alanı politikasında değişiklik yapılıyor.

shiftdelete.net

Yorumlar