Teknoloji

Google Chrome'da ekran görüntüsü almak kolaylaşıyor

Google Chrome ekran görüntüsü almayı kolaylaştıracak

Google Chromeda ekran görüntüsü almak kolaylaşıyor

Google Chrome'da kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen yeni özellik ile kullanıcılar isterse bağlantıyı kopyala, QR kodu, sayfayı farklı kaydet ve yayınla gibi özelliklere tek bir penceren erişecek. Ancak sürprizler bununla sınırlı değil. Google, zorlananlar için Chrome ekran görüntüsü alma aracını geliştirdi.

Aslında Google Chrome‘da gizli bir ekran görüntüsü yerleştirme aracı mevcut. Ancak bu özellik sadece geliştirici araçları menüsünden ulaşılabiliyor. Google ise Chrome ekran görüntüsü alma aracıyla bunu bir adım öteye taşımaya hazırlanıyor. Böylelikle kullanıcılar ekstra bir ayar yapmadan daha merkezileştirilmiş bir deneyimin tadını çıkarabilecek.

Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Bu değişiklik, şu anda çeşitli menülere dağılmış olan paylaşım seçeneklerini merkezileştirecek ve tekilleştirecek olan “Paylaş” alt menüsünün bir parçasıdır.” ifadelerine yer verdi. Kağıttan bir uçak şeklinde olması belenen menü, tüm bunlara ek olarak “Cihazlarınıza gönder” seçeneğime sahip olacak. Böylelikle telefon ve bilgisayar arasındaki iletişim nispeten daha kolay olacak.

Oğuz Çakır - siftdelete.net

Yorumlar