Teknoloji

Facebook'un Arayüz Tasarımı Değişecek

Bir Dönem Daha Sonlanıyor: Facebook'un Eski Arayüz Tasarımı, Eylülde Tarih Olacak

Facebookun Arayüz Tasarımı Değişecek

Facebook, mayıs ayında kullanıcıların hizmetine sunduğu yeni web arayüzünü zorunlu hale getiriyor. Tarayıcı üzerinden hesaplarına giriş yapan kullanıcılara bildirim gönderen Facebook, eski Facebook arayüzünün eylül ayı itibarıyla kullanılamayacağını açıkça belirtiyor.
 
Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, mayıs ayı içerisinde yeni bir kullanıcı arayüzünü hizmete sunmuştu. Dileyen tüm kullanıcıların deneyimleyebildikleri bu arayüz, daha modern bir görünüme sahipti. Facebook geliştiricileri, eski Facebook tasarımını kullanmak isteyen kullanıcılara da baskı yapmıyor, kullanıcıların istedikleri arayüzü kullanmalarına imkan tanıyordu. Yapılan son açıklamalara göre bu durum, kısa bir süre sonra değişecek.

Eğer son günlerde herhangi bir internet tarayıcısını kullanarak Facebook hesabınıza giriş yaptıysanız, Facebook'tan bir bildirim almış olma ihtimaliniz yüksek. Bu bildirim, Facebook'un eski tasarımının 1 Eylül itibarıyla kullanılmaz olacağı hakkında ufak bir bilgi paylaşımı yapıyor. Yani Facebook'un klasik tasarımı, 1 Eylül itibarıyla erişilemez hale gelecek. Kullanıcıların tümü, Facebook'un yeni tasarımıyla yollarına devam edecekler.

Facebook, kullanıcılara gönderdiği bildirimle bu kararın nasıl uygulamaya koyulacağına değinmiyor. Yani eski tasarımın kullanımdan kaldırılmasının bir anda mı gerçekleşeceği yoksa bölgeler halinde mi yapılacağı henüz net değil. Ancak şu bir gerçek ki eylül ayı, Facebook'un eski tasarımının öldürüldüğü ay olarak tarihe yazılacak.

Bu arada, Facebook'un tasarımla ilgili aldığı bu yeni kararı görebileceğiniz başka bir yer daha var. Eğer tarayıcı üzerinden hesabınıza erişip eski arayüze geçiş yaparsanız, sağ üst menüde bu konuyla ilgili bir uyarının yer aldığını göreceksiniz. Bu uyarıda da tıpkı bildirimde olduğu gibi eski Facebook tasarımının eylül ayı itibarıyla kullanılamayacağına değiniliyor. Kullanıcıların bu kararı nasıl karşılayacaklarını ise önümüzdeki günler gösterecek.

Kaynak:Webtekno.com

Yorumlar