Teknoloji

Facebook Messenger'a konuşan emojiler geliyor

Facebook Messenger, Soundmoji adını verdiği yepyeni özelliğini tanıttı.

Facebook Messengera konuşan emojiler geliyor

Soundmoji nedir?

Şimdiye kadar eşi benzerine pek rastlanmayan soundmoji, normal bir emojinin sesli hali olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin normalde birine gülen surat ifadesi gönderdiğinizde yalnızca görsel anlamda küçük bir simge gidiyorken; soundmoji sayesinde siz o gülen suratı gönderir göndermez arka planda gülme efekti de çalacak. Böylelikle anlık duygunuzu daha etkili bir biçimde karşıdaki kişiye ifade etmiş olacaksınız.

Soundmoji 17 Temmuz Dünya Emoji Günü şerefine tanıtıldı

Soundmoji özelliğini 17 Temmuz Dünya Emoji Günü şerefine bu hafta tanıtan Facebook, her gün 2,4 milyardan fazla insanın Messenger üzerinden birbirlerine emojilerle birlikte mesaj gönderdiğini açıkladı. Kullanıcılara onlarca soundmoji’den oluşan geniş bir kütüphane sunduğunu ifade etti. Düzenli aralıklarla yepyeni sesler eklerek kitaplığı büyüteceğini ekleyen Facebook, tüketicilerin bu sayede farklı deneyimlere ev sahipliği yapabileceğinin altını çizdi.

Ses Efeftlerinin yanı sıra ünlü sanatçı ve dizilerin sesleri de olacak

Soundmoji özelliğinde yalnızca gülme, alkış, kahkaha vb. basit ses efektleri olmayacak. Facebook’un açıklamasına göre kullanıcılar, ünlü sanatçılar ve dizilerin seslerini birbirlerine gönderebilecekler. Bu bağlamda güncel olarak Bridgerton, Hızlı ve Öfkeli 9, Brooklyn Nine-Nine gibi sevilen yapımlara ait kısa ses efektleri platforma şimdiden eklendi. Önümüzdeki günlerde yepyeni soundmoji’ler de erişime açılacak.

Soundmoji nasıl kullanılır?

Soundmoji’leri kullanmak için evvela Messenger uygulamasında herhangi bir sohbet başlatın. Ardından konuşma ekranındaki gülen yüz ifadesine dokunun, akabinde hoparlör simgesini seçin. Açılan listeden hoşunuza giden soundmoji’yi kullanabilirsiniz, ayrıca göndermeden evvel ön izlemesini görmeniz de mümkün.

Faruj Doğan - shiftdelete.net

Yorumlar