Teknoloji

Assassin’s Creed Valhalla’nın içeriği İstanbul'a uzanabilir

Viking gücü Varangian Muhafızları‘nın kökenlerine inerken Konstantinopolis DLC‘si aynı zamanda Assassin’s Creed: Revelations oyununa da bağlanabilir.

Assassin’s Creed Valhalla’nın içeriği İstanbula uzanabilir

Assassin’s Creed Valhalla oyunu, Vikinglerin 8. yüzyılda İngiltere‘ye gerçekleştirdiği tarihi akınları konu alıyor. Ubisoft‘un 2021‘de çıkarmayı planladığı yeni içeriklerde de oyuncuların, Vikinglerin Kelt İrlanda‘ya akınlarını ve Charlemagne dönemi Paris‘ini kuşatma deneyimi yaşayacağı belirtiliyor. ScreenRant ise oyunu geliştirenlerin 3. indirilebilir içeriği Bizans İmparatorluğu‘nun başkenti Konstantinopolis’te (İstanbul) kurgulayabileceğini iddia etti.

Habere göre; Bizans İmparatoru‘nu koruyan tarihi Viking gücü Varangian Muhafızları‘nın kökenlerine inebilecek Konstantinopolis DLC‘si aynı zamanda Assassin’s Creed: Revelations oyununa da bağlanabilir.

Varangian Muhafızları

Vikingler 800‘lerde İngiltere‘yi istila ederken, Bizans İmparatorluğu veba salgınlarına, Konstantinopolis’e karşı düzenlenen kuşatmalara, dini ayrılıklara ve hoşnutsuz spor hayranlarının ayaklanmasına karşı mücadele verdi. Siyasi ve kültürel bir canlanma yaşayan imparatorluk, İskandinavya, İsveç ve Rusya‘daki Nors kültüründen savaşçıları paralı asker olarak görevlendirmeye başladı. Varangian Muhafızları‘nı oluşturan bu savaşçılar; gerçek Vikingler gibi ikili baltalar kullanıyor, cesaret ve sadakat erdemlerini sürdürüyor ve savaş alanındaki acımasız gaddarlıkları nedeniyle İmparatorluğun düşmanlarını korkutuyorlardı. 

Olası Konstantinopolis DLC‘sinde; oyuncuların Viking kahramanları olarak, işte bu tarihi Varangian Muhafızları‘nı bulma ve ölümcül Bizans kraliyet sarayının acımasız siyasi planlarına tanık olma fırsatı yakalayacağı belirtiliyor. Bakalım Assassin’s Creed Valhalla macerası boğaza kadar uzanacak mı? 

Banu Yapar - https://frpnet.net

Yorumlar