Teknoloji

Amazon Metro Goldwyn Mayer'i satın aldı

Metro Goldwyn Mayer'i Amazon'un şirketine dönüştüren anlaşma 8,45 milyar dolar karşılığında imzalandı..

Amazon Metro Goldwyn Mayeri satın aldı

Amazon eğlence dünyasındaki konumunu güçlendirme amacına hizmet eden önemli bir yatırıma imza attı. Teknoloji devinin bir süredir MGM’i satın almaya çalıştığı bilgisinin basına sızdığı haberini geçtiğimiz hafta paylaşmıştık. Bugün, iki şirketin görüşmelerini nihayete erdirdiği ve Amazon’un MGM’i 8,45 milyar dolar karşılığında satın aldığı duyuruldu.

Anlaşma, Amazon’a Prime Video’daki içerik yelpazesini genişletmek için kullanabileceği kapsamlı bir film ve TV şovu kütüphanesi sağlıyor. Prime Video ve Amazon Studios’u yöneten Mike Hopkins, MGM’nin 4 binden fazla film ve 17 binden TV şovu içeren bir kataloğu olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Bu anlaşmanın arkasındaki gerçek finansal değer, MGM’nin yetenekli ekibiyle yeniden tasarlamayı ve geliştirmeyi planladığımız derin katalogdaki hazine. Bu heyecan verici ve yüksek kaliteli hikâye anlatımı için pek çok fırsat sunuyor.”

Amazon’un MGM’i bünyesine katmak istemesinin bir nedeni de medya dünyasının son derece hızlı bir şekilde konsolide olması. Bu durumda Netflix ve Disney ile rekabet edebilmenin en iyi yollarından biri kaçınılmaz olarak içerik, ağlar veya stüdyolar satın almak gibi görünüyor.

Amazon’un MGM’i satın alması, Discovery ve WarnerMedia anlaşması kadar sarsıcı olmayabilir ancak MGM’nin tarihi prestiji ve Amazon’un erişim olanakları ve kaynakları hesaba katıldığında oldukça dikkate değer.

CNN Business

Yorumlar