Teknoloji

Akıllı Priziniz hackerlerin giriş kapısı olabilir

Bilgisayar korsanlarının internet ağlarına girmek için kullandıkları yeni arka kapı, akıllı prizler.

Akıllı Priziniz hackerlerin giriş kapısı olabilir

Teknoloji geliştikçe, açıkları keşfedip, içeriye sızmayı amaçlayan bilgisayar korsanlarının elini zorlaştırmak için ise her zaman yazılımları güncel tutmak ve güçlü parolalar oluşturmak yetmeyebiliyor. Öte yandan seçilen elektronik cihazların kalitesinden de ödün vermemek gerekiyor.

A&O It Group güvenlik firması'nın paylaşımına göre; bilgisayar korsanları artık ucuz akıllı prizleri kullanarak da Wi-Fi ağına giriş yapabiliyorlar. Özellikle Amazon, eBay ve Aliexpress üzerinden 10 $ gibi düşük fiyatlara kolayca alınabilen akıllı prizler, bilgisayar korsanları için Wi-Fi ağına giriş kapısı oluyor.

Bilgisayar Korsanları, Wi-Fi kimlik bilgilerini edindikten sonra hedef ağa bağlanıyor ve buradan bilgisayarınıza erişerek video ve ses kaydı alabiliyor, savurmasız diğer akıllı cihazlarınızı kontrol edebiliyor hassas verilerinizi ele geçirebiliyorlar.

O nedenle ağa bağlayacağınız akıllı ürünlerin kalitesinin belli bir çizginin üzerinde tutulması gerektiğini ifade eden yetkililer, Wi-Fi ağınızın güvenlik protokollerini de elden geçirmeniz konusunda uyarıda bulunuyor.

Ercan Uğurlu - www.chip.com.tr

Yorumlar